CHP İstanbul 35. Olağan Kongresi - Son Dakika
Güncel

CHP İstanbul 35. Olağan Kongresi

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, "Sorunlarını aşamayan CHP'nin yüzde 25'leri geçmesinin imkanı yok" dedi.

26.12.2015 17:44

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, "Sorunlarını aşamayan CHP'nin yüzde 25'leri geçmesinin imkanı yok" dedi.

Kongrede son konuşmasını yapan Karayalçın, il başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.

Partisine yönelik özeleştiri yapan Karayalçın, "Sorunlarını aşamayan CHP'nin yüzde 25'leri geçmesinin imkanı yok. Bu sorunların başında CHP'nin sol yanının yetersizliği geliyor. Ayrıca örgüt yapımız yetersiz ve siyasetin finansmanı konusunda eksik kalıyoruz. AK Parti'nin toplumsal kimlik üzerinden yaptığı siyaseti eleştirirken, aynı durumu biz parti örgütlerinde yaşıyoruz. Bu sorunları ortadan kaldırmaya ihtiyacımız var. Doğuda yaşanan vatandaşlar, 'Ey batıda yaşayan kardeşlerimiz, sesimizi duyun' diyor. Sesinizi duyuyoruz. Sizin sorununuz bizim sorunumuzdur. Toprakları vermekle, insanları vurmakla sonuca gidemeyiz. Ne verecek bir karış toprağımız ne de vuracak bir tek yurttaşımız vardır"

Blok listeli seçim yarın

CHP'nin iç tüzüğüne göre seçimlerin çarşaf liste şeklinde yapılması gerekirken bazı delegelerin "Blok liste yapılsın" itirazı üzerine, Divan Başkanı Ercan Karakaş, talebi oylamaya sundu.

Oy çokluğuyla yarınki başkanlık seçimi, blok liste şeklinde gerçekleşecek.

Kongreye CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, İstanbul milletvekilleri Engin Altay, Erdoğan Toprak, İlhan Kesici, Ali Şeker, Barış Yarkadaş, Onursal Adıgüzel, Dursun Çiçek, Oğuz Kaan Salıcı ve Eren Erdem'in yanı sıra partide siyaset yapmış çok sayıda isim katıldı.

AK Parti, Saadet Partisi, HDP ve Vatan Partisi temsilcileri ile çok sayıda meslek odası ve STK temsilcisi de gözlemci olarak kongrede yer aldı.

CHP Genel Başkanlık koltuğuna aday olan iki isim, Muharrem İnce ve Umut Oran da kongre salonundaydı.

10'dan fazla isim il başkanlığı için adaylığını açıklamıştı. 64 delegenin imzasını toplayan isimler yarın oylanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP İstanbul 35. Olağan Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement