CHP İstanbul Milletvekili Oran Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İstanbul Milletvekili Oran Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Oran Açıklaması

"Cumhuriyet'in 91. yılında milletin egemenliğini yok sayan bir anlayış söz konusudur"

28.10.2014 13:03

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Cumhuriyet'in 91. yılında milletin egemenliğini yok sayan bir anlayışın söz konusu olduğunu savundu.

Oran, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de bugüne kadar 11 Cumhurbaşkanı'nın görev yaptığını hatırlatarak, "Atatürk'ten sonra bu koltuğa oturan 12. kişinin yarattığı vahim bir durumla karşı karşıyayız. Erdoğan makama oturur oturmaz Çankaya'nın 1071 metrelik rakımından değil,  Atatürk'ün manevi ağırlığı altında ezilmiş olsa gerek ki Çankaya Köşkü'nde görev yapmaya tahammül edemedi.  AOÇ içinde işgal sarayı yaptırdı. Atatürk'ün AOÇ ile ilgili vasiyeti de çiğnendi. Yarın kutlamaların kabul edileceği yer kaçaktır. CHP olarak işin peşini bırakmayacağız ve kaçak binanın gerekirse yıkılarak eğitim kurumlarına verilmesi için her türlü mücadeleyi yürüteceğiz" diye konuştu.

ABD Başkanı Barack Obama'nın 214 yıllık binada oturduğunu, 50 metre ötesinde kendisini protesto edenleri penceresinden izleyebildiğini anlatan Oran, "Bizdeki 12. ise neredeyse yeni Berlin duvarları inşa etmekte. Bırakın protesto edilmeyi, halkı bile görmek istemiyor. Bu Hitlervari; makul şüphe diye kendisine muhalif gördüğü herkesi içeriye atacağı, inanların susacağı, yazmayacağı, çizmeyeceği bir düzen peşindedir" görüşünü savundu.

Oran,  2015 yılı bütçesinde Cumhurbaşkanlığı bütçesinin 2002 yılına göre yüzde 2106 artırılarak 397 milyon liraya çıkarıldığını,  memura ise yüzde 3 zam yapılmasının öngörüldüğünü ifade etti.

Bu kadar büyük şatafata gerek olmadığını kaydeden Oran,  "Koskoca İngiliz Kraliyeti 126  milyon lirayla idare ediliyor. Bizim 12'incinin yanında Kraliçe Elizabeth fakir kalıyor. İşgal sarayı için ne kadar para harcandığını bilmiyoruz; 700 milyon lira harcandığı söylense de ama 1 milyar lira olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. İşgal sarayı ABD Başkanı Obama'nın Beyaz Evi'nin 6 katı, Putin'in Kremlin Sarayı'nın 12 katı, Hollande'in Elysee Sarayı'nın tam 27 katı büyüklüğünde...Bu gözü doymamaktır" diye konuştu.

Cumhuriyet'in 91. yılında milletin egemenliğini yok sayan bir anlayışın söz konusu olduğunu savunan Oran, şöyle konuştu:  "Göreceksiniz önümüzdeki günlerde Erdoğan'ın yeni bir gölge kabinesi oluşacak. Sorunu olan kişi, dernek ve işadamları, Hükümet ve Davutoğlu'nu by-pass ederek işgal sarayına gidip 'işimizi halledin' diyecek. Yeni Yargı Paketi'ni bile Erdoğan kendi hakimlerine yaptırdı. İşin temelinde Cumhuriyet'ten korkmak var. Zalimin etmiş olduğu zulmün yanına kar kalmayacağını, mazlumun ahının o zalimi günü geldiğinde indireceğini düşünüyorum. Erdoğan'ın rol modeli Hitler. O politikayı uygulayan, kara propaganda yapan, yargı, yasama, yürütme ile milletin irdesini yok sayan anlayış sürdürülebilir değil. Bu haksızlıkları, hukuksuzlukları yapanlar er ya da geç Yüce Divan'a gidecek. Yaşadıklarımız bu korkunun sonuçlarıdır." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İstanbul Milletvekili Oran Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement