CHP'li Genç, Öğrenciler İçin Yurt İstedi - Son Dakika
Politika

CHP'li Genç, Öğrenciler İçin Yurt İstedi

CHP'li Genç, hükümetten, üniversiteyi kazanan gençlere mümkün olduğu kadar yurt imkanının sağlanmasını istedi.

10.09.2014 15:11

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, hükümetten, üniversiteyi kazanan gençlere mümkün olduğu kadar yurt imkanının sağlanmasını istedi.

Genç, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, her gün öğrencilerden ve velilerden yurtlara yerleşme sorunu nedeniyle telefon aldıklarını ve bu konudan dolayı büyük sıkıntı içinde olduklarını söyledi.

Hükümeti bu konuda sorumluluk almaya davet eden Genç, "Üniversiteyi kazanan gençlere mümkün olduğu kadar yurt kiralasınlar, hatta dışarıda ev tutan öğrencilere yardım yapsınlar, bu çocuklara okuma hakkını sağlasınlar" dedi.

Bir gazetecinin "yeni HSYK düzenlenmesi ile yüz kızartıcı suç işleyen hakimlere sicil affı getirileceğini" söylemesi üzerine, Genç, konunun 12 Ekim'deki HSYK seçimleri ile alakalı olduğunu belirterek, "Bazı seçmenlerin oyunu almak için makarna, kömür, pirinç dağıtılıyor, HSYK seçimlerine katılan hakimleri pirinçle, kömürle kandıramayacaklarına göre, 'bunlara zam yapalım belki o zaman bize oy verirler'. Ben, hakimlik, savıcılık gibi ulvi bir meslekte bulunan dürüst ve namuslu hakimlerin böyle şeylere tenezzül etmeyeceğine, 1155 TL değil 10000 TL bağış da alsalar tarafsız hareket edeceklerine inanıyorum" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Genç, Öğrenciler İçin Yurt İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement