CHP'li Gök: "Boşu Boşuna Ölen Gençlerin Hesabını Soracağız" - Son Dakika
Politika

CHP'li Gök: "Boşu Boşuna Ölen Gençlerin Hesabını Soracağız"

CHP\'li Gök: "Boşu Boşuna Ölen Gençlerin Hesabını Soracağız"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, gençlerin boşu boşuna öldüğünü ve bunun hesabını soracaklarını söyledi.

09.09.2015 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, gençlerin boşu boşuna öldüğünü ve bunun hesabını soracaklarını söyledi.

Mecliste gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap veren CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Türkiye'nin karanlık günlerden geçtiğini belirtti.

"Bu karanlık günlerden geçerken, aldığımız şehit haberleri ülkemizin içinde bulunduğu süreçte hepimize son derece dikkatli olması gereken bir süreci hatırlatıyor" açıklamasında bulunan Levent Gök, şehitlere rahmet diledikten sonra "Gerçekten boşu boşuna ölen bu gençlerimizin elbette hesabını soracağız. Bunun sorumlusu 13 yıldır Türkiye'yi yöneten AKP iktidarıdır ve Cumhurbaşkanlığı mevkiinde bulunan zattır" dedi.

İktidarın yönetme gücünü kaybettiğini ve ülkenin her geçen gün derin bir kaosun içine girdiğini kaydeden Levent Gök, Türkiye'nin bir tuzağa sürüklenmek istendiğini, CHP'nin Türkiye'yi bu tuzaktan kurtarmaya çalıştığını ifade etti. Yaşanan protesto olaylarına da değinen Gök, "Şimdi sokak zamanı değildir. Olaylara derin üzüntü duyarak protesto edenler katıldığı gibi, iyi niyetli insanlarımızın dışında kötü niyetli insanların ve provokatörlerin olduğunu bilmemiz gerekiyor. Onlara fırsat vermeyelim. Sokaklarda insanlarımızın birbirlerinin iş yerlerini yakmasına, birbirlerine saldırmalarına izin vermeyelim" diye konuştu.

"BUNLAR YAPILIRKEN EMNİYET GÜÇLERİ NEREDEYDİ"

Türkiye genelinde çok sayıda olayın meydana geldiğini ve ortaya çıkan görüntülerin terörizmin amacına ulaşan görüntüler olduğunu kaydeden Gök, "Şuanda bütün partilerin terörle arasına mesafe koyarak, terörü el birliği ile reddederek kucaklaşmalarının tam zamanıdır. Hükümetin gelişen olaylara seyirci kalması kabul edilebilir değildir. Cumhurbaşkanı susmalıdır. Başbakan, hükümet bu konuda tüm ülkeyi sağduyu ile yönetecek bir iradeyi sergilemelidir. Biz CHP olarak buna hazırız. Bir oyuna sürüklendiğimizin farkındayız. Siyaset kurumunun çözüm üretmesi gerektiğinin altını çiziyoruz, bu konudaki arayışlarımızı sürdürüyoruz. Dün başta Sincan CHP İlçe Başkanlığımızın gençlik kollarına olmak üzere, HDP ilçe binalarına ve özellikle HDP Genel Merkezine yapılan saldırıları, birçok ilde etnik köken temelinde yakılan, yıkılan işyerlerinin asla tasvip edilmediğinin bilinmesini istiyoruz. Bunlar yapılırken emniyet güçleri neredeydi. Ankara'nın göbeğinde HDP Genel Merkezine saldırı yapılacağı ihtimali hiç hesaplanmamış mıdır, Bu konuda neden tedbir alınmamıştır, partilerin ilçe binaları neden korunmamaktadır. Sincan ilçe örgütümüzün binasına yapılan saldırının sorumluları nerededir. Kötü günlerden geçiyoruz ama CHP bu dönemde sokakta olmayacaktır. Bütün üyelerimize gönderdiğimiz genelge ile herkesi sokaktan içeriye çektik. Sokak kötü niyetli kişilerle kaynıyor" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Gök: 'Boşu Boşuna Ölen Gençlerin Hesabını Soracağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement