CHP'li Hamzaçebi: Kirli İttifak - Son Dakika
Güncel

CHP'li Hamzaçebi: Kirli İttifak

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 4 eski bakan hakkındaki fezlekelerin iade edilmesini kirli ittifak olarak nitelendirdi.

17.07.2014 13:43  Güncelleme: 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, dört eski bakan hakkındaki fezlekelerin iade edilmesini "kirli ittifak" olarak nitelendirerek, "Meclis Başkanıyla, Başbakan, Komisyon Başkanı bir kirli ittifakı yapmışlardır. İttifakın konusu bu soruşturmayı örtbas etmektir. Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru Tayyip Erdoğan'ı böyle bir yolsuzluk belasından uzak tutmaya çalışmaktır" dedi.

Hamzaçebi, dört bakanla ilgili kurulan Meclis soruşturma komisyonunun CHP'li üyeleri İzmir milletvekilleri Rıza Türmen ve Erdal Aksünger ile birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

-SORUŞTURMA KOMİSYONU BAŞKANI'NIN TUTUMUNU ELEŞTİRDİ-

Soruşturma Komisyonu Başkanı'nın yetkisinde olmadığı halde dört bakanla ilgili Cumhuriyet savcılığı tarafından TBMM'ye gönderilmiş olan fezlekeleri savcılığa iade ettiğini hatırlatan Hamzaçebi, "Komisyon Başkanı'nın fezlekeleri bir eksiklik olduğu gerekçesiyle Cumhuriyet savcılığına iade etme yetkisi bulunmamaktadır" dedi.

-"DİZİ PUSULASI VAR"-

Fezlekelerin ekinde dizi pusulası olduğunu ifade eden Hamzaçebi, "İşte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının konuya ilişkin yazmış olduğu yazı, gönderi yazısı ve bu gönderi yazısının ekinde yer alan dizi pusulası, bu da dizi pusulası, dizi pusulası var. Komisyon Başkanı, komisyonun yetkisini gasp etmiştir, görevini kötüye kullanmıştır. Bir meşruiyet tartışmasının içerisine kendisini sokmuştur" diye konuştu.

Rıza Türmen ve Erdal Aksünger'in dün hem Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı'na hem de TBMM Başkanı'na bir yazı yazarak bu fezlekelerin savcılığa iadesi konusundaki işlemin yanlış olduğunu ifade ettiklerini belirten Hamzaçebi, "Ve fezlekelerin ve ekindeki belgelerin kendilerine verilmesini talep etmişlerdir" diye konuştu.

Dün Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı'na komisyonun 6 üyesinin bir başvuru yaptığını ve komisyonun yarın için toplantıya çağrıldığını kaydeden Hamzaçebi, "Komisyon Başkanına düşen görev bu toplantıyı yarın gerçekleştirmek ve bu fezlekeleri neden iade ettiğinin gerekçelerini komisyona açıklamaktır. Ayrıca bu fezleke ve ekindeki bilgilerin komisyon üyeleriyle paylaşılması gerekmektedir" dedi.

-"FEZLEKELER GERİ GÖNDERİLİNCE KOMİSYON ÇALIŞAMAMAKTADIR"-

Türmen de, "Fezlekeler ortada olmayınca, geri gönderilince komisyon çalışamamaktadır. Komisyon zaten bu fezlekelere dayanarak çalışma yapacaktı. Fezlekelerin üstünde fihrist zaten mevcut yani burada bir aldatmaca var. Pusulaları, fezlekeleri komisyon üyelerinden, milletvekillerinden bir saklama çabası var burada. Fezlekeler komisyon üyelerinden gizlenmek istenmektedir. Meclis'in iradesi sakatlanmıştır" değerlendirmesini yaptı.

-"GİDENLE GELEN FEZLEKELER ARASINDA BİR FARK YOK MU DİYE BİR SORU İŞARETİ KAFAMDA OLACAK"-

Aksünger de, "Orada acaba gidenle gelen fezlekeler arasında bir fark yok mu diye bir soru işareti her zaman kafamda olacak. Süreç tamamen bu komisyonun 10 Ağustos sürecine kadar çalıştırmamak üzerine dayalı" diye konuştu.

-"KOMİSYON BAŞKANI SUÇ İŞLEMİŞTİR"-

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hamzaçebi, Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı'nın süratle komisyonu toplamak zorunda olduğunu belirterek, "Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü aklınca bir kurnazlık yapıyor. Soruşturma Komisyonunun iki aylık bir görevi var. İki aylık soruşturma görevinin belki bir ayını, bir buçuk ayını Cumhuriyet savcılığından dizi pusulası istemekle, o pusulanın gelmesini beklemekle geçirecek. Sonra da diyecek ki komisyonun çalışma süresi bitti. Bunu hiç kimseye yutmayacak. Komisyon Başkanı suç işlemiştir. Bunu neyin karşılığında işlemiştir, bunu ilerleyen zamanda gireceğiz" dedi.

Hamzaçebi, Komisyon Başkanı'nın komisyonu toplantıya çağırmak zorunda olduğunu ifade ederek şöyle dedi:

"Dört bakanın hatta sıra Başbakan'a gelecektir, Başbakan'ın suç işlediği konusunda bir kanaatin onlar tarafından da paylaşıldığını gösteriyor. Komisyon Başkanı zımnen bunu itiraf etmiştir; "bakanlar suç işlemiştir, bu soruşturmanın ucu ileride Başbakan'a gidecektir, dolayısıyla biz bu dosyayı açmak istemiyoruz.' Bütün bunlar suçun işlendiğinin ikrarıdır."

-"ONLARIN AMACI 10 AĞUSTOS'TAKİ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ ATLATMAKTIR"-

AK Parti'nin tutumunu eleştiren Hamzaçebi, "Onların amacı 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçimini atlatmaktır" dedi.

"O fezlekeleri hazırlayan ilk savcıyı komisyon olarak dinleyecek misiniz?" sorusuna da Aksünger, "Komisyon çalışmasına başlarsa mutlaka çağıracaklarımızın arasındaki herhalde önemli kişilerden bir tanesi o" yanıtını verdi.

-"KENDİSİ ACABA UVERTÜR SANATÇI MI OLUYOR"-

"AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik assolist ve taverna sanatçıları şeklinde bir değerlendirmesi oldu, ne diyorsunuz?" sorusuna da Hamzaçebi şu yanıtı verdi:

"Sayın Hüseyin Çelik'in böyle bir uzmanlık alanı olduğunu bilmiyordum. Gazino, taverna kültürünü bayağı iyi biliyor, o konuya oldukça hakim, öyle anlaşılıyor ki sanatçı menajerliği gibi bir görevi de var, böyle bir rolü üstlenmiş durumda, kendi partisinde başka hangi solistler var, assolistler var, uvertür sanatçılar var onları da açıklarsa memnun oluruz, kendisi acaba uvertür sanatçı mı oluyor, assolist olarak birisini tanımladığına göre, kendisini o konuma mı sokmuş oluyor, o konuda da bir açıklama yaparsa mutlu oluruz."

-"KİRLİ İTTİFAK"-

Ortada bir "kirli ittifak" olduğunu iddia eden Hamzaçebi, şöyle dedi:

"Meclis Başkanı böyle bir kirli ittifakın bir parçasıdır. Meclis Başkanıyla, Başbakan, Komisyon Başkanı bir kirli ittifakı yapmışlardır. İttifakın konusu bu soruşturmayı örtbas etmektir. Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru Tayyip Erdoğan'ı böyle bir yolsuzluk belasından uzak tutmaya çalışmaktır. Meclis Başkanı öteden beri bu konuda suç işlemiştir, burada bu suçu işlemeye devam etmektedir."

Kaynak: ANKA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement