CHP'li Tanal, Kaybolan Gençlerin Ailelerini Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

CHP'li Tanal, Kaybolan Gençlerin Ailelerini Ziyaret Etti

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kumburgaz’da kaybolan 5 gencin ailelerini ziyaret etti.

23.08.2014 16:06

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kumburgaz'da kaybolan 5 gencin ailelerini ziyaret etti. Tanal, Marmara Denizi'ne kıyısı olan her ilçe ve beldenin kıyılarda harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Mahmut Tanal, Kumburgaz Kamiloba Sahili'nde kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan 5 gencin ailelerini ziyaret etti. Alana gelen Tanal, vatandaşlarla tokalaştıktan sonra ailelerle bir süre sohbet etti. Tanal daha sonra İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu'nu aradı. Tanal, yaptığı telefon görüşmesinde, havadan durdurulduğu iddia edilen arama çalışmalarının sürdürülmesini istedi. Telefon görüşmesinin ardından Serdar ve Doğan Demir'in amcası Sait Demir, Mahmut Tanal'a, "Civar illerde hangi il ve ilçeler varsa oranın polis, jandarma ve zabıtasının kıyı kenarlarını aramasını istiyoruz. Bir ölüm varsa onu bugün bulalım. Daha fazla takatimiz kalmadı" dedi.

Bunun üzerine Tanal tekrardan Müsteşar Hacımüftüoğlu'nu aradı. Yapılan görüşmede Tanal, Marmara Denizi'ne kıyısı olan il, ilçe ve beldelerin zabıtalarının harekete geçirilerek arama ve tarama yapılmasını istedi.

Telefon görüşmesinin ardından bir açıklamada bulunan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "Bizim temennimiz 5 gencimizin bulunmasıdır. Tabii ben biraz önce sizin huzurunuzda İçişleri Bakanı Müsteşarı ile görüştüm. Tüm çalışmaların yapıldığı söyleniyor. Tüm çalışmalar yapılıyorsa çalışmada emeği geçen herkese ben teşekkür ediyorum ancak bu çalışmalar ilk 2 günde yapılmış olsaydı, belki bugüne kadar bu gençlerimize ulaşmış olacaktık" dedi.

Bu aşamada ailelere mümkün olduğunca bilgi akışının doğru düzgün bir şekilde aktarılması gerektiğini belirten Tanal, "Kirli bilgilerden arındırılmış vaziyette doğru bilgiler akarsa en azından kamu vicdanı açısından hep birlikte rahatlamış oluruz. Hatta gemilerle arama ve tarama yapılıyorsa, en azından o gemiler de yaşanılabilecek bir alandır, ailelerden bir iki kişi de gözlemci olarak alınabilir. Hiç olmazsa vicdan rahatlığı ortaya çıkmış olur. Aile yakınlarının talebi üzerine burada müsteşarlıktan bir talebimiz oldu. Marmara Denizi'ne sınırı bulunan beldelerde, ilçelerden tüm emniyet birimlerinin harekete geçerek herkesin kendi kıyı şeridini kontrol etmesi açısından belki çocuklarımız en azından dalgaların tesiriyle gelmiş olabilir" diye konuştu.

Serdar ve Doğan Demir'in amcası Sait Demir ise, olayın gündemde tutulmasından dolayı basına teşekkür ettiklerini belirtti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Tanal, Kaybolan Gençlerin Ailelerini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement