CHP'li Tanrıkulu: Berkin Eylemi Nedeniyle Araştırma Görevlisine Ceza Verildi Mi? - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tanrıkulu: Berkin Eylemi Nedeniyle Araştırma Görevlisine Ceza Verildi Mi?

CHP\'li Tanrıkulu: Berkin Eylemi Nedeniyle Araştırma Görevlisine Ceza Verildi Mi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya "Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde Berkin Elvan'ın ölümünü protesto eylemine katıldığı için bir araştırma görevlisine iki yıl kıdem durdurma cezası verildiği iddiası doğru mu" diye sordu.

02.09.2014 10:27

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya " Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde Berkin Elvan'ın ölümünü protesto eylemine katıldığı için bir araştırma görevlisine iki yıl kıdem durdurma cezası verildiği iddiası doğru mu" diye sordu.

Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde Berkin Elvan'ın ölümünü protesto eylemine katıldığı için bir araştırma görevlisine iki yıl kıdem durdurma cezası verildiği iddialarını Meclis gündemine taşıyan Tanrıkulu, Bakan Avcı'ya şu soruları yöneltti:

"İddia doğru ise hangi yasal gerekçe ile bu ceza verilmiştir?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde Berkin Elvan'ın ölümünü protesto ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma olan başka öğretim görevlisi bulunmakta mıdır?

Tüm üniversiteler genelinde Berkin Elvan'ın ölümünü protesto ettiği için hakkında soruşturma yürütülen öğretim üyesi bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa sayısı nedir? Bu kişilerden kaçı ceza almıştır? Bu cezalar nelerdir?

Son 5 yılda protesto eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma yapılan öğretim görevlisi sayısı nedir? Bu soruşturmaların kaçında öğretim görevlileri ceza almıştır? Bu cezalar nelerdir?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Tanrıkulu: Berkin Eylemi Nedeniyle Araştırma Görevlisine Ceza Verildi Mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement