CHP'li Tanrıkulu: Cinayet Sanıkları Ödüllendirildi - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tanrıkulu: Cinayet Sanıkları Ödüllendirildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Ne yazık ki Zirve Yayınevi Katliamı sanıkları ve Hrant Dink cinayeti sanığı uzun tutukluluk gerekçesiyle tahliye edilerek ödüllendirilmiştir.

09.03.2014 13:03

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Ne yazık ki Zirve Yayınevi Katliamı sanıkları ve Hrant Dink cinayeti sanığı uzun tutukluluk gerekçesiyle tahliye edilerek ödüllendirilmiştir. Yapılması gereken bu sanıklarla ilgili yargı sürecinin hızlandırılarak davaların hükme bağlanması ve cezalarının sabitlenmesiydi" dedi.

Tanrıkulu yaptığı yazılı açıklamada, Zirve Yayınevi Katliamı davası sanıklarının ve Hrant Dink cinayeti sanıklarından Erhan Tuncel'in tahliyesinin toplumda infial, mağdur yakınlarında da "dehşet etkisi" yarattığını ifade etti. Her iki davanın da deliller ve sanıkların suçu aleni olmasına rağmen hükme bağlanmamasının, mahkeme heyetlerinin defalarca değiştirilmesinin sanıkların sistematik olarak korunduklarının kanıtı olduğunu savunan Tanrıkulu şöyle devam etti:

"Yine açıktır ki yargılama boyunca sanıklara inanç ve siyasi kimliklerinden ötürü hoşgörü gösteren yargı ve idari anlayış, adaletin tecelli etmesine engel olmuştur. Uzun tutukluluk sürelerine dair tepkilerimiz, sanıkların tahliyesini değil, yargı sürecinin hızlandırılması talebini içermektedir. Ne yazık ki Zirve Yayınevi Katliamı ve Hrant Dink cinayeti sanığı uzun tutukluluk gerekçesiyle tahliye edilerek ödüllendirilmiştir. Yapılması gereken bu sanıklarla ilgili yargı sürecinin hızlandırılarak davaların hükme bağlanması ve cezalarının sabitlenmesiydi. Türkiye'de yargı her geçen gün güvenirliğini daha fazla yitirmekte ve toplumun adalete olan inancı azalmaktadır. Mağdurlara karşı sanıkları koruyan bu zihniyetin ortadan kalkması için suçlulara ödül veren değil mağdurlara adalet sağlayan bir yargı sistemine duyulan ihtiyaç giderek hayati bir önem taşımaktadır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Tanrıkulu: Cinayet Sanıkları Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement