CHP Milletvekili Erdemir Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Milletvekili Erdemir Açıklaması

"(İç Güvenlik Paketi) Türkiye'yi AB müktesebatından uzaklaştıracak"

25.11.2014 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, İç Güvenik Paketine ilişkin " Türkiye'yi AB müktesebatından uzaklaştıracak" değerlendirmesinde bulundu.

Erdemir, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in Edirne Sinagogu ile yaptığı açıklamanın "utanç vesikası" olduğunu söyledi. Vali Şahin'i açıklamalarından dolayı istifaya, istifa etmediği takdirde Hükümeti gereğini yapmaya davet ettiğini ifade eden Erdemir, gelen tepkiler üzerine Vali Şahin'in sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek, Türk Musevi cemaatinden özür dilediğini belirtti.

Valinin sözlerinin yanlış anlaşılmaya imkan bırakmadığını öne süren Erdemir, konuyla ilgili olarak Başbakan Davutoğlu'na yazılı soru önergesi verdiğini aktardı.

Erdemir, bir gazetecinin "İç Güvenlik Paketi"ne ilişkin sorusunu yanıtlarken şunları söyledi:

"Paketin adını Hükümet 'İç Güvenlik Paketi' olarak değerlendiriyor. Ben bu pakete İç Güvenlik Paketi demek istemiyorum. Bu olsa olsa hırsızlığın, yolsuzluğun, talanın güvenliği paketi olabilir. Çünkü bu paketin çıkma gerekçesi tek. O da 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk skandalı sonrasında ortaya çıkana bütün bu kirli siyasete ilişkin bir kılıf hazırlamak. Bu paket, şüphesiz iç güvenliği sağlamayacak fakat bu paket, bir konuda başarılı olacak. O da şu, Türkiye'yi AB müktesebatından uzaklaştıracak, Türkiye'yi gerek İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde gerek Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde yer alan evrensel standartlardan uzaklaştıracak ve bu yolla da Türkiye'de demokrasinin, güçler ayrımının, denge denetleme mekanizmasının, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının bir kez daha ayaklar altına alınmasına neden olacak. Umuyorum ki bu akıl tutulması en kısa zamanda son bulur ve Türkiye bir kez daha güçler ayrılığının, denge ve denetleme mekanizmasının tesis edildiği nitelikli bir demokrasi olur." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Milletvekili Erdemir Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement