CHP'nin Kuruluşunun 93. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

CHP'nin Kuruluşunun 93. Yıl Dönümü

Gümüşhane'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

09.09.2016 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Törende, CHP İl Başkanlığınca Atatürk Alanına çelenk koyulmasının ardından, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Burada konuşma yapan İl Başkanı Bedri Ağaç, Cumhuriyet Halk Partisi'nin, 9 Eylül 1923'te Atatürk tarafından kurulduğunu belirtti.

Ağaç, 15 Temmuz sürecine de değinerek, 15 Temmuz tarihinde anayasal rejimi gasp etmeye, laik, demokratik, sosyal hukuk devletini yıkmaya yönelen terör eyleminin halkın Cumhuriyete aşık vatansever ruhu ile ezildiğini ifade etti.

Demokrasi ve hukuk devletine yönelen her eylemin bu şekilde ezilmeye mahkum olduğunu ifade eden Ağaç, "Demokrasi hareketinin öncüsü olan Cumhuriyet Halk Partisi tüm iradesiyle ülkemizi boğan bu baskı ortamını dağıtmaya kararlıdır. Büyük Atatürk'ten miras aldığımız halkçı ve devrimci ruh ile Cumhuriyet Halk Partisi geleceğin mimarı olacaktır." diye konuştu."

Törene CHP Torul İlçe Başkanı Ali Osman Araz, CHP Gümüşhane Kadın Kolları Başkanı Belgin Çakır, CHP Merkez İlçe Başkanı Tekin Saraçoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'nin Kuruluşunun 93. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement