CHP Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin Açıklaması

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin Açıklaması

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin, eğilim yoklamasını göstermelik yapmadıklarını ifade ederek, adaylarını direkt parti üyelerine sorduklarını kaydetti.

28.03.2015 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin, eğilim yoklamasını göstermelik yapmadıklarını ifade ederek, adaylarını direkt parti üyelerine sorduklarını kaydetti.

CHP, Tekirdağ'da milletvekili aday adaylarını belirlemek için parti içinde eğilim yoklaması düzenledi. CHP Genel Merkezi'nin aldığı kararla birlikte, Tekirdağ'da yapılan eğilim yoklaması hakkında konuşan CHP Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin, ön seçimleri, genel merkezin aldığı kararla eğilim yoklaması adı altında yaptıklarını belirtti.

Konu hakkında açıklama yapan Şeref Çetin, "Biz diğer partiler gibi göstermelik eğilim yoklaması yapmadık. Sandıkları genel merkeze gitsin sivil toplum örgütlerine soralım milletin gözünü boyayalım. Böyle şeyler bizde yok. Biz direkt üyelerimize soruyoruz. ve onların kararıyla adaylarımızı tespit ediyoruz. Adamlar diyor ki 'Biz sivil toplum örgütlerine sorduk.' Hadi sor burada aç o zaman kimin seçtiğini koy listeye. O zaman biz de alkışlayalım helal olsun diyelim. Bu insanların gözünü boyamaktan kandırmaktan başka bir şey değil. Biz tabi Tekirdağ örgütü olarak kendi işimize bakıyoruz. Örgüt olarak seçim hazırlıklarımız tamamlandı" dedi.

Çetin, seçimleri kendi örgütlerinin kontrolü altında bitirdiklerini söyleyerek, "Genel merkezimizin kararıyla eğitim yoklaması adı altında yaptık. Seçimleri hakim gözetiminde yapmadık. Örgütümüzün kendi gözetiminde, kendi kontrolünde, il ve ilçe yönetimlerimizin gözetiminde yaptık. Eğilim yoklamamızda herhangi bir olumsuz durum ortaya çıkmadı. Ciddi bir itiraz da hiç olmadı. Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve Tekirdağ örgütüne yakışır demokratik bir günde geçti. O gün ben kendim 8 tane ilçeyi dolaştım. Seçimleri yerinde takip ettim. Ön seçimler gayet olumlu. Bütün aday adaylarının birbirlerine karşı tavırları çok iyiydi. Herkes dostça, arkadaşça parti geleneklerimize uygun bir biçimde ön seçimi gerçekleştirdi. Buradan çıkan sonuçta herhangi bir değişikliğin olacağını zannetmiyorum" diye konuştu.

"İSTENMEYEN ADAYLAR ÜST SIRALARDA ÇIKMAZDI"

Tekirdağ genelinde 21 bin 500 üyeleri olduğunu anımsatan Çetin, "İstenmeyen aday adayları listede üst sıralarda çıkmazdı. Tekirdağ genelinde 21 bin 500 üyemiz var. Bunların birçoğu oy kullandı. Yani istenmeyen adamın buradan çıkması mümkün değil. Delege ile yapılan şununla bununla yapılan ön seçim değildir bu. Artı biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak genel merkezimizin de kararıyla üyelerimize seçme hakkını verdik. Üyelerimizin oylarıyla adaylarımızı tespit ettik. Bu ön seçim yaklaşık 54 ve 55 ilde yapıldı. Bugüne kadar beklide 1980'den sonra yapılan en büyük ön seçimdi. Bundan sonra ön seçim konusu daha da yaygınlaşacaktır. Partimizde parti içi demokrasi işleyecek ve işliyordur. Daha önce belediye seçimlerinde ön seçimlerin yapıldı ve bu sürekli devam edecektir" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement