Çiftçiler Aidat Ödemedi, Personel Ücretsiz İzne Çıktı - Son Dakika
Güncel

Çiftçiler Aidat Ödemedi, Personel Ücretsiz İzne Çıktı

Çiftçiler Aidat Ödemedi, Personel Ücretsiz İzne Çıktı

Aydın'ın Söke İlçesi'ndeki Çiftçi Malları Koruma (ÇMK) Başkanı Mehmet Küçükvar, çiftçilerden aidat toplayamadıkları için personelin maaşını ödeyemediklerini söyleyerek yasada değişiklik yapılmasını istedi.

11.08.2016 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Söke İlçesi'ndeki Çiftçi Malları Koruma (ÇMK) Başkanı Mehmet Küçükvar, çiftçilerden aidat toplayamadıkları için personelin maaşını ödeyemediklerini söyleyerek yasada değişiklik yapılmasını istedi.

Söke Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mehmet Küçükvar, 1941 yılında 4081 sayılı yasayla kurulan ÇMK'nın zor günler yaşadığını söyleyerek yasanın yeniden düzenlenmesini talep etti. Çiftçilerden ücretleri toplayamadıkları için personelin maaşını ödeyemediklerini ve 25 personele ücretsiz izin verdiklerini ifade eden Başkan Küçükvar, "Aydın genelinde 17 tane ÇMK var. Söke'de ÇMK olarak 620 bin dönüm araziyi koruyoruz. Çiftçilerden isteyenlerin ücret ödeyip istemeyenlerin ödememesi nedeniyle sıkıntı yaşamaya başladık. Şu ana kadar toplamamız gereken para 400 bin TL'dir. Aynı zamanda SGK'ya da personelimizin primi olan 360 bin TL borcumuz var. Çalışan personelimiz maaşlarını ödeyemedik çok mağdur kaldılar. Çok büyük bir ekonomik sıkıntı çekiyoruz bizim gibi Türkiye genelinde bu sıkıntı sürüyor" diye konuştu. Bu yıl geçen yıla oranla koruma ücretlerinin Kaymakamlık tarafından yarı yarıya düşürüldüğüne değinen Mehmet Küçükvar, "Geçen yıl ÇMK dönüm ücreti 3 TL'ydi. Bu yıl ise bu ücret bir lira 50 kuruşa çekildi. Dağlık bölgeler ise bir liradan 50 kuruşa çekildi. 2016 yılının tahsilatını bu şekilde yapacağız. İnşallah vatandaşlar bize borçlarını bize öder. Biz de personelimize ücretini öderiz ve sağlıklı bir şekilde hizmet vermeye devam ederiz. Türkiye genelinde 700 ÇMK var. Bu ÇMK'larda çalışan 15 bin personel var. Hepsinin işsiz kalmasına üzülüyorum" diye konuştu.

"2 AYDIR MAĞDURUZ"

İşten ücretsiz olarak izin verilen personelden bazıları günlük buldukları yevmiye ile geçimini sağlamaya çalışırken, iş bulamadığı için evine ekmek götüremeyenlerin de bulunduğunu hatırlatan ÇMK personellerinden İbrahim Şık, "2014 Ocak ayında ÇMK'da işe başladım. Milletvekillerinin yaptığı bazı açıklamalardan sonra çiftçiler koruma aidatlarını ödememeye başladı. 1 Haziran tarihinden beri biz 25 personel ücretsiz izne ayrıldık 2 aydır çok mağduruz. Yetkililerden ya korumanın devam etmesini yada vekillerimizin bizleri 'belediyelere yerleştireceğiz' sözünü yerine getirmesini istiyoruz. Mağduruz bize yardım edin" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çiftçiler Aidat Ödemedi, Personel Ücretsiz İzne Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement