Çiftçilere Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Semineri - Son Dakika
Yerel

Çiftçilere Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Semineri

Çiftçilere Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Semineri

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, çiftçilere yönelik tarım araçlarının güvenli kullanımı konusunda eğitim semineri verildi.

17.05.2014 13:48

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, çiftçilere yönelik tarım araçlarının güvenli kullanımı konusunda eğitim semineri verildi.

Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim, Sağlık, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıkları ile Türkiye Ziraat Odaları Birlikleri'nin işbirliği ile Türkiye genelinde yürütülen eğitim seminerleri, Konya'da tarımsal araç ve faaliyetlerinin en yoğun olduğu bölgelerde de icra ediliyor.

Beyşehir'in Yenidoğan Mahallesi Düğün ve Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitim seminerine Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir İlçe Emniyet Müdürü Erkan Macit, Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli yetkililer, Yenidoğan Mahallesi Muhtarı Ahmet Sütçü, ilgili kurumlardan konuşmacılar ve çiftçiler katıldı.

Konuşmacılar, sunumlarında tarım araçlarının kullanıcılarına güvenli kullanım konusunda bilgiler verdi, traktör sürücülerini trafik kuralları konusunda bilgilendirdi. Konuşmacılar, doğru traktör kullanımıyla tarımsal işlerin güvenli yapılmasını sağlamak, tarımsal faaliyetlerde ve karayolunda traktörün güvenli kullanımı ve ilk yardım hususlarında bilgilendirmede de bulundu.

Jandarma trafik ekipleri de, sunumlarında traktör sürücülerine römorkların arka kısımlarına takılması zorunlu olan reflektörlerin doğru kullanımı ilgili bilgiler verdi. Bölgede yaşayan tüm traktör sürücülerine ücretsiz reflektör temin edilmesi yönünde Konya Şeker'le birlikte hayata geçirmek istedikleri bir projenin olduğundan söz eden Jandarma ekipleri, programın sonunda traktör sürücülerine Jandarma Genel Komutanlığı'nın özel olarak hazırlattığı sürücü ruhsatı taşıma kılıfı hediye etti, trafikle ilgili çeşitli broşürler dağıttı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiftçilere Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement