Çiftçinin Satın Aldığı Domates Fidelerinin Hastalıklı Çıktığı İddiası - Son Dakika
Yerel

Çiftçinin Satın Aldığı Domates Fidelerinin Hastalıklı Çıktığı İddiası

Çiftçinin Satın Aldığı Domates Fidelerinin Hastalıklı Çıktığı İddiası

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ünver: "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ruhsat verdiği fide firmalarını iyi denetlemeli" Çiftçi Kaplan: "Hastalıklı fideler için keşif istedik.

06.09.2014 08:51

Osmaneli ilçesinde dikilen domates fidelerinin birçoğunun hastalıklı olduğu iddia edildi.

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çiftçi Mehmet Kaplan'ın bir firmadan aldığı fidelerin hastalıklı çıktığını öne sürdü.

Kaplan'ın başka bir firmadan aldığı fidelerde hastalık olmadığını belirten Ünver, şöyle konuştu:

"Diğer taraftaki domates fidelerinde hiçbir şey yok. Keşfi yapıldı ama insanlar koskoca yıl bu domatese bakıyor. Şu anda yevmiyeye çalışmaya gidiyorlar. Niye? Domatesleri gitmiş durumda. Bunların bakmakla yükümlü oldukları aileleri var. Koskoca yıl boşa gidiyor. Büyük bir sıkıntı var. Oda Başkanı olarak isteğimiz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ruhsat verdiği fide firmalarını iyi denetlemeli. Her yıl değişik firmaların fidelerinde ve tohumlarında sorunlar çıkıyor. Denetimlerin çok iyi yapılması lazım. Aynı zamanda fidelerin ilçemize geldiği zaman İlçe Müdürlüğü tarafından numuneler alınıp tahlile gönderilmesini tavsiye ediyoruz."

Kaplan ise söz konusu firmadan aldığı 23 bin fidenin 21 binini kendisinin diktiğini, 2 binini de komşusuna verdiğini söyledi.

Bu fidelerin hastalıklı olduğunu ileri süren Kaplan, "Hastalıklı fideler için keşif istedik. Fideleri Yalova Araştırma Enstitüsüne gönderdik. Çıkacak raporu ve kararı bekliyoruz. Dava açıyoruz ama arkamızda bizi destekleyen kimse olmuyor. Lütfen bu durumu dikkate alsınlar. Çiftçi mağdur durumda kalıyor. Genelde yüzde 50-80 firmanın lehine çıkıyor, bazı şeyler" ifadesini kullandı. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çiftçinin Satın Aldığı Domates Fidelerinin Hastalıklı Çıktığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement