Çiğli'de Halk Sağlığı Çalışmalarında Büyük Ortaklık - Son Dakika
Yerel

Çiğli'de Halk Sağlığı Çalışmalarında Büyük Ortaklık

Çiğli\'de Halk Sağlığı Çalışmalarında Büyük Ortaklık

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Mehmet Ali Malas ve beraberindeki heyet, Çiğli Belediye Başkanı Arslan ile halk sağlığı konusunda bir araya geldi.

13.02.2015 10:56  Güncelleme: 11:52

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Mehmet Ali Malas ve beraberindeki heyet, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ile halk sağlığı konusunda bir araya geldi.

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Mehmet Ali Malas ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Ziyarette, üniversite bünyesinde yürütülen halk sağlığını güçlendirici çalışmalar ve bu çalışmalar doğrultusunda belediye ile geliştirilecek işbirliği programı üzerine duruldu. Görüşmede ayrıca, üniversitelerin toplum sağlığının korunmasındaki öncü rolünün önemine de değinildi.

Üniversitelerin toplum sağlığının korunması adına birçok çalışmayı bir arada yürüttüğünü ve bu çalışmalar konusunda belediye olarak kendilerinden yardım istemelerini çok önemsediklerini belirten Başkan Arslan, "Çiğli'de halk sağlığını geliştirici birçok projeye destek veriyoruz. Bu anlamda üniversitenizin kapılarını bizlere açması çok sevindiricidir. Çevre ve toplum sağlığının korunması adına yürütülen bilimsel çalışmalara belediye olarak katkı sunabilirsek işimizi iyi yaptığımıza olan inancımız artacak. Halk sağlığı çalışmaları doğası gereği birçok disiplini ilgilendirir. Vatandaşlarımızın yaşam boyu öğrenme yoluyla sağlıklı davranışlar geliştirmelerini ve bu davranışlarını ömür boyu sürdürmelerini istiyoruz. Hep birlikte farkındalık yaratan çalışmaların destekçisi ve takipçisi olacağız. Bu yüzden üniversitemizle sürekli diyalog halinde olmayı sürdüreceğiz" dedi.

Çevre ve toplum sağlığının korunmasında topluma rehberlik edecek en önemli güçlerden birinin üniversiteler olduğunu, bu alanda yürütülecek çalışmaların kalıcı olması ve her bireye ulaşabilmesinde belediyelerle işbirliğine gidilmesinin önemine dikkat çeken

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Mehmet Ali Malas ise, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Halk sağlığı çalışmaları birbiriyle bağlantılı birçok çalışmayı ve kurumlar arası işbirliğini zorunlu kılan çalışmalardır. Bu anlamda bireylerin farkındalıklarını artırmaya çalışıyoruz. Toplumda herkesçe paylaşılan bir öğrenme kültürü oluşsun istiyoruz. Yaşam boyu öğrenme işte tam da böyle bir amaca hizmet ediyor. Halkın bilinçlendirilmesi için her türlü göreve hazırız. Belediye olarak yürüttüğünüz sağlık hizmetlerine yönelik araştırmalar konusunda rehberlik edebiliriz. Uzman kadrolarımızın vereceği bilgilendirme çalışmaları sayesinde iyi ve olumlu sağlık davranışlarının geliştiği sonuçlar elde edilir. Sizlerle diyalog halinde olmaya devam edeceğiz. Vatandaşların bilgilendirilmesi ve eğitilmesi adına seminerler düzenlenmesi durumunda uzman kadromuzla destek vermeye hazırız. Alan çalışmalarında da belediye ile işbirliği geliştirilmesine her türlü katkıyı sunmak istiyoruz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiğli'de Halk Sağlığı Çalışmalarında Büyük Ortaklık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement