Çiğli'de Miting Gibi Devir-Teslim - Son Dakika
Yerel

Çiğli'de Miting Gibi Devir-Teslim

Çiğli\'de Miting Gibi Devir-Teslim

Çiğli Belediye Başkanlığını devralan oturan İnşaat Mühendisi Hasan Arslan, resmen görevine başladı.

04.04.2014 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çiğli Belediye Başkanlığını devralan oturan İnşaat Mühendisi Hasan Arslan, resmen görevine başladı. Çiğli'de CHP'li oyların yüzde 52,5 oy alarak başkan seçilen Hasan Arslan ve yeni meclis üyeleri yaklaşık 1000 kişilik grupla mazbatasını Çiğli İlçe Seçim Kurulu Başkanı Niyazi Taka'dan törenle aldı.

Çiğli İsmail Rahmi Karadavut İlkokulu'nda bulunan Çiğli İlçe Seçim Kurulu'nda mazbatasını alan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın yanında belediye meclis üyeleri, il yöneticileri, partililer ve yakınları da hazır bulundu. Başkan Hasan Arslan ve CHP'den seçilen 21 meclis üyesi mazbatasını İlçe Seçim Kurulu Başkanı Niyazi Taka'dan teslim aldı. Daha sonra Başkan Hasan Arslan coşkulu kalabalık eşliğinde yürüyerek Çiğli Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

Çelenk sunum töreninde İzmir milletvekilleri Prof. Dr. Oğuz Oyan ve Mustafa Moroğlu, CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin, CHP il ve ilçe yöneticileri, yeni belediye meclis üyeleri, yeni muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin ile sendika temsilcileri ve çok sayıda partili destek olmak üzere Başkan Hasan Arslan'a eşlik etti. Görevinin son gününde Başkan Metin Solak, yeni Başkan Hasan Arslan'ı tören alanında karşıladı.

Çelenk sunum töreninin ardından Başkan Hasan Arslan ve Çiğlililer hep birlikte belediye konferans salonunda düzenlenen törene katıldılar. "En büyük başkan Hasan Arslan" tezahüratları ve alkışlar eşliğinde salona giren Başkan Hasan Arslan, bugüne kadar ilçeye yaptığı katkılardan dolayı Başkan Metin Solak'a teşekkür ederek, plaket ve çiçek takdim etti. Çiğli'de 4,5 yıl başkanlık yapan Metin Solak da Başkan Hasan Arslan'ı tebrik ederek başarılar diledi ve çiçek takdim etti. Daha sonra başkanlık makamına geçen Başkan Hasan Arslan görevi resmen başkan Metin Solak'tan devraldı.

Hem Cumhuriyet Meydanı'nda hem de konferans salonunda Çiğlililere seslenen Başkan Hasan Arslan, "Nihayet buradayız arkadaşlar. Hepinizi kutluyorum. Bizi yalnız bırakmadınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Başarı hepimizin. Önceki dönemde hizmeti geçen belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Çiğli'ye hizmet etmek bizim boynumuzun borcu. 7/24 hizmet edeceğiz. Bundan sonra da her zaman halkımızın arasında olacağız. Kapımız açık olacak, kimse merak etmesin" dedi.

Çiğli'de CHP'nin oylarının ciddi biçimde artığına dikkat çeken Başkan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü; "Oyunu en fazla artıran ilçe Çiğli ve ben Çiğlileri kutluyorum. Yıllardır partimize oy vermeyenler bile bize destek oldular. Asıl çalışma bundan sonra başlıyor. Herkese eşit hizmet götüreceğiz. Biz sosyal demokrat Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Katılımcı ve sosyal bir belediye olacağız. Çiğliliere ne olduğunu anlatmamız. Bana bu süreçte destek olun ve yanımda olun. Bu süre zarfında da geçmiş hizmetlerinden dolayı Başkan Metin Solak'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tören alanında konuşma yapan İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan da konuşmasında, "Böylesine bir şöleni bize hediye eden başkanımıza, meclis üyelerimize, partililerimize teşekkür ediyoruz. Hemen her yerde bu tabloyu yakaladık. Devir teslim törenlerimiz metropolde Konak dışında başarılı olmuştur. İşte CHP'lilik budur. Önemli olan kişiler değil, partidir. Bu süre zarfında özellikle de kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Onlar olmadan olmazdı. Herkesi kutluyorum, Hasan Arslan başkanıma da başarılar diliyorum" dedi.

Başkanlık görevini teslim eden Metin Solak da, "Seçimlerde elimizden gelen çabayı gösterdik ve büyük bir zaferle 30 Mart sonuçlandı. Bugün bu çalışmanın önderi Hasan Arslan'a çok teşekkür ediyorum. Asıl vazife şimdi başlıyor. Ona sahip çıkmak ve yanında durmak hepimizin boynunun borcudur. Bunu böyle bilin. Şimdi bayrağı gururla Başkan Hasan Arslan'a teslim ediyorum. Her çalışmasında onun yanında olacağıma ve destek olacağıma da söz veriyorum" diye konuştu.

CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin de, " Bu iktidar Çiğli'de CHP'nindir ve bundan sonra da CHP'nin olacaktır. Çiğli'de önemli bir başarıya imza attık. Herkesi kutluyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiğli'de Miting Gibi Devir-Teslim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement