Çiğli'deki Arıtma Tesisinin Kapasitesi Artacak - Son Dakika
Yerel

Çiğli'deki Arıtma Tesisinin Kapasitesi Artacak

Çiğli İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin kapasitesini yüzde 36 oranında artıracak ek ünitelerin inşaatının 2016 yılı Mart ayında hizmete girmesi planlanıyor.

06.07.2015 10:36  Güncelleme: 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çiğli İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin kapasitesini yüzde 36 oranında artıracak ek ünitelerin inşaatının 2016 yılı Mart ayında hizmete girmesi planlandığı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, "Büyük Körfez Projesi" kapsamında "yüzülebilir körfez" hedefine ulaşmak için çalışmalarını sürdüren belediyenin TCDD işbirliği ile rehabilitasyon projesini hayata geçirmek için ÇED onayı beklediği kaydedildi.

Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'nin kapasitesini artıracak yatırımın da devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İZSU, Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'nin kapasitesini artırmak için 2014 yılı Eylül ayında 4. faz inşaatının  temelini atmıştı. 88 milyon 447 bin liraya mal olacak tesisin yüzde 55'i  tamamlandı.  2016 yılı Mart ayında hizmete girmesi planlanan tesiste ön çökeltim tankı imalatları biterken biofosfor havuzlarının yüzde 90'ı tamamlandı."

Bu fazın tamamlanmasıyla yeni hat 1 milyon 80 bin kişiye hizmet edecek. Böylece günde 24 saat kesintisiz olarak çalışan Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'nde gerekli bakım ve yenilemelerin daha iyi yapılabilmesi ve yağışlı havalarda daha yüksek debilerde atık suyun arıtılması mümkün olacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çiğli'deki Arıtma Tesisinin Kapasitesi Artacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement