Çılgınca Olaylarla Bezeli Komedi - Son Dakika
Güncel

Çılgınca Olaylarla Bezeli Komedi

"Kredi"; iki usta oyuncu Güven Kıraç ve Emre Karayel'in başarılı performanslarıyla İstanbullu tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor!

18.01.2016 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"KREDİ" SİZİ BEKLİYOR!

Türkiye'nin en köklü özel tiyatrolarından Ankara Sanat Tiyatrosu ve AYSA Prodüksiyon'un birlikte sahneye koyduğu oyun; 19 Ocak 2016, Salı akşamı Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi'nde, 22 Ocak 2016, Cuma akşamı ise Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde izleyicileriyle buluşuyor.

İspanyol oyun yazarı Jordi Galceran'ın, kaleme aldığı "Kredi"; sistemin bizi hiç de gerekli olmayan harcamalara nasıl yönlendirdiğini komik bir dille anlatıyor. Oyun, kredi almak için gereken teminatın ne olduğu ya da kredi almak için neler yapılabilir gibi soruların cevaplarını Güven Kıraç ve Emre Karayel'in başarılı performanslarıyla izleyiciye sunuyor.

İspanya'da ekonomik kriz ilk sinyallerini vermeye başladığında Jordi Galceran tarafından kaleme alınan "Kredi"; bankaların kredileri kimlere verdiğini, verilen bu kredilerin yarattığı borçlanmanın, bireyden başlayarak aileyi ve toplumu saran bir tefecilik problemine dönüşüp dönüşmediğini sorguluyor. Kredi almak için gereken teminatın ne olduğu, teminat için sadece bir "söz"ün yeterli olup olmadığı gibi sorulara da yanıt arayan oyun; izleyicisine toplumsal borç batağıyla çevrelenmiş, özgün, dinamik, çılgınca olaylarla bezeli bir komedi sunuyor.

Türkçe çevirisini Deniz Yıldız'ın yaptığı "Kredi"nin yönetmen koltuğunda İskender Altın oturuyor. Yönetmen yardımcılığını Mahir İpek'in yaptığı oyunun kostüm ve dekor tasarımı ise Şirin Dağtekin'e ait.

19 Ocak 2016, Salı akşamı saat 20:30'da Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi'nde sahnelenecek olan "Kredi"; 22 Ocak 2016, Cuma akşamı ise saat 20:30'da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde izlenebilir. Oyuna ait biletler; Biletix'ten, Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi ile Trump Kültür ve Gösteri Merkezi gişelerinden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çılgınca Olaylarla Bezeli Komedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement