Çin, Kendine Has Mobil İşletim Sistemi Geliştiriyor - Son Dakika
Teknoloji

Çin, Kendine Has Mobil İşletim Sistemi Geliştiriyor

Çin, Kendine Has Mobil İşletim Sistemi Geliştiriyor

Çin, akıllı telefon modelleri için Microsoft, Google ve Apple'a karşı özel bir işletim sistemini kullanmaya hazırlanıyor.

27.08.2014 10:02  Güncelleme: 10:30

Çin, akıllı telefon modelleri için Microsoft, Google ve Apple'a karşı kendine has bir mobil işletim sistemi geliştiriyor! İşte detaylar…

Son yıllarda akıllı telefon pazarına hızlı bir giriş yapan Çin'li akıllı telefon üreticileri, özel bir işletim sistemini kullanmaya hazırlanıyor. Dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip Çin, önümüzdeki yıllarda mobil teknolojilerin daha da popüler olacağı gerekçesiyle tüm yatırımlarını mobil yazılıma çekti.

Gionee, Meizu ve Xiaomi'nin liderliğini yaptığı Çin akıllı telefon pazarında artık daha ince tasarımlı veya uygun fiyatlı modellerin yanı sıra Çin'de üretilen tüm akıllı cihazların kendine has bir işletim sistemi olacağı iddiaları da konuşulacak.

Xinhua Haber Ajansı'nın daha önce paylaştığı bilgilere göre Çin'in, son yıllarda masaüstü işletim sistemi üzerine çalıştığı ve Ekim ayında kullanılabilir olacağını öne sürülmüştü; Şimdi ise yeni bir iddiayla daha yeniden karşımızda. Apple'ın iOS'u, Microsoft'un Windows Phone'u ve Google'ın Android'ine rakip olacak yeni mobil işletim sistemi, Çin'den gelecek.

Çin'de üretilen akıllı telefon modellerinde kullanılacak mobil işletim sisteminin adının henüz ne olduğu bilinmiyor.

The post Çin, Kendine Has Mobil İşletim Sistemi Geliştiriyor! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Çin, Kendine Has Mobil İşletim Sistemi Geliştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement