Çin Savaş Uçaklarını Myanmar Sınırına Gönderdi - Son Dakika
Güncel

Çin Savaş Uçaklarını Myanmar Sınırına Gönderdi

Çin Savaş Uçaklarını Myanmar Sınırına Gönderdi

Çin'de Myanmar savaş uçağından düşen bombayla dört Çin vatandaşının ölmesi üzerine Pekin yönetimi, savaş uçaklarını Myanmar sınırına gönderdi.

14.03.2015 11:31  Güncelleme: 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in güneyinde dün bir Myanmar savaş uçağından düşen bombayla dört Çin vatandaşının ölmesi üzerine Pekin yönetimi, savaş uçaklarını Myanmar sınırına gönderdiğini bildirdi.

Şinhua ajansının haberine göre, Çin Halk Kurtuluş Ordusu Hava Kuvvetleri Sözcüsü Şın Cinkı, Yünnan eyaletinde Myanmar sınırındaki bir bölgede dört Çinlinin Myanmar uçağından düşen bombayla ölmesinin ardından sınıra yakın uçan Myanmar askeri uçaklarını gözlemlemek, uyarmak ve bölgeden uzak tutmak amacıyla Çin savaş uçaklarının sınıra sevk edildiğini bildirdi.

SINIRDA SIKI YÖNETİM

Çin Hava Kuvvetleri'nin üst seviyede alarmda olduğu ve Çin-Myanmar sınırını sıkı gözetim altında tuttuğu ifade edilirken, Çin'in "ulusal hava sahasında egemenliğini korumak için" sınırda önlemler alacağı kaydedildi.

PEKİN YÖNETİMİNDEN MYNMAR'A ÇAĞRI

Pekin yönetimi, ayrıca iki ülkenin sınır bölgelerinde güvenlik ve istikrarın korunması, olaydan sorumlu kişilerin cezalandırılması ve benzer olayın tekrarlanmaması konusunda Myanmar tarafına çağrıda bulundu.

Myanmar'ın kuzeydoğusundaki Çin sınırına yakın sorunlu bölgede Çin kökenli Kokang isyancılarının oluşturduğu Myanmar Ulusal Demokratik İttifak Ordusu ile güvenlik güçleri arasında 9 Şubat'tan bu yana çıkan çatışmalar sürüyor.

30 BİN KİŞİ ÇİN'E SIĞINMIŞTI

Çatışma bölgesinde geçen ay gerilimin artması üzerine en az 30 bin kişi Myanmar'dan Çin'e sığınmıştı. Olayın ardından mültecileri sahiplenen Çinli yetkililer, iki ülkenin sınır bölgesinde herhangi bir sorun olmadığını açıklayarak, Myanmar tarafındaki çatışmalara rağmen sınırın açık kalacağını ifade etmişti.

MYANMAR SAVAŞ UÇAĞI ÇİNLİ ÇİFTÇİLERİ BOMBALAMIŞTI

Myanmar'a ait bir savaş uçağı, ülkenin kuzeyindeki isyancılara karşı yürütülen hava operasyonu sırasında Çin sınırını ihlal ederek tarlada çalışmakta olan köylüleri bombaladı. Bu gelişme, akıllara Aralık 2011'de 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan Uludere olayını getirdi.

Çin'in resmi haber ajansı Şinhua, bu sabah meydana gelen olay nedeniyle sınır bölgesindeki bir şeker kamışı tarlasında çalışan dört Çinli çiftçinin öldüğünü, dokuz çiftçinin yaralandığını bildirdi.

Çin Hava Kuvvetleri'nin bölgede devriye uçuşlarına başladığını belirten Şinhua, Myanmar'ın Pekin Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını ve izahat istendiğini kaydetti. Myanmar ordu birlikleri ile ülkenin kuzeyindeki Kokang isyancıları arasında son haftalarda çatışmalar patlak verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin Savaş Uçaklarını Myanmar Sınırına Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • yeterrr: myanmar çin inşallah savaşır birbirinizi yersiniz ikiniz de aynı haltsınız masum müslümanları katlettiniz etmeye de devam Allah ınızdan bulursunuz inşallah 39 0 Yanıtla
  • öz...: Türkçe özel addır kardeş büyük yazılır :D 0 1 Yanıtla
  • Carlos: Şu fanilere bak heryerde büyüklük taslıyorlar herkes kg ağırdır seninde sende seninde gideceğin tek yer var başka kaçış yolu yok ne mutluki tek yol var 1 0 Yanıtla

Advertisement