Cinayet Zanlılarının Oyununu Polis Bozdu - Son Dakika
Güncel

Cinayet Zanlılarının Oyununu Polis Bozdu

Cinayet Zanlılarının Oyununu Polis Bozdu

Avcılar'da 44 yaşındaki Mehmet Topal'ı tabancayla vurarak öldürüldükleri iddia edilen biri kadın 3 kişi gözaltına alındı.

03.10.2014 13:45

Avcılar'da 44 yaşındaki Mehmet Topal'ı tabancayla vurarak öldürüldükleri iddia edilen biri kadın 3 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin yakalanmadan önce olayı başkasının üzerine atmak için olayda kullandıkları silahı bir arkadaşlarının otomobilinin içine koyup polise ihbarda bulundukları öğrenildi.

Avcılar'da geçen Mayıs ayında Mehmet Topal, Yeşilkent Mahallesi'nde boş bir arazide tabancayla vurulmuş olarak bulundu. Polis olayla ilgili başlattığı soruşturmada şüphelinin son olarak birlikte görüldüğü biri kadın üç kişiyi gözaltına aldı. Poliste ifade veren Mehmet A.(37), Aliye İ.(43) ile oğlu Göksel A.(19) cinayetle bir ilgilerinin olmadığını, Mehmet Topal ile olay günü görüştüklerini ancak sağ salim araçtan indirdiklerini söyledi. Şüpheliler bu ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Olayla ilgili yapılan soruşturma sürerken 12 Temmuz tarihinde 155 Polis İmdat telefonuna gelen bir ihbar soruşturmanın seyrini değiştirdi. İhbarcı bir otomobil plakası vererek Mehmet Topal'ın öldürülmesinde kullanılan silahın aracın içinde olduğunu söyledi. Bunun üzerine harekete geçen polis ihbarda plakası verilen otomobili kısa sürede yakaladı. Otomobilde yapılan aramada ön koltukta bir tabanca bulundu. Yapılan kriminal incelemede silahın Mehmet Topal cinayetinde kullanıldığı tespit edilince araç sahibi C.K. gözaltına alındı. Şüpheli C.K. ifadesinde olay tarihinde Muş'ta olduğunu söyleyip bunu tanıklarla kanıtladı.

Şüpheli C.K.'nın ifadesindeki başka bir ayrıntı ise polisi harekete geçirdi. C.K. ifadesinde tanıkdıkları olan Mehmet A., Aliye İ. ve Göksel A.'nın bir süre önce yanlarına gelerek bir yere gitmek için otomobilini ödünç aldıklarını anlattı. C.K., 3 kişinin aracı aldıktan 5 dakika sonra geri gelerek "Biz gitmekten vazgeçtik" diyerek anahtarı iade ettiklerini anlattı.

Bunun üzerine olayda kullanılan silah ihbarını kimin yaptığını araştıran polis yine bu üç isme ulaştı. Şüpheliler önceki gün gözaltına alındı. Cinayet Büro Amirliği'nde sorgulanan şüphelilerden Mehmet A.'nın cinayeti işlediği tespit edildi. Mahkemeye çıkarılan Mehmet A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Birlikte gözaltına alınan Aliye İ. ve Göksel A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cinayet Zanlılarının Oyununu Polis Bozdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement