Cıngırt Kayası'nın Turizme Kazandırılma Çalışmaları Hız Kazanacak - Son Dakika
Yerel

Cıngırt Kayası'nın Turizme Kazandırılma Çalışmaları Hız Kazanacak

Cıngırt Kayası\'nın Turizme Kazandırılma Çalışmaları Hız Kazanacak

Ordu’nun Fatsa İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, sadece asli hizmet olan yol ve su ile uğraşmayacaklarını, bu şehrin turizmini, tarihini ve ekonomisini geliştirecek hizmetlere de hep öncü ve aracı olacaklarını, bu bağlamda Cıngırt Kayası’nda restorasyon çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi desteğiyle hız kazanacağını söyledi.

16.04.2015 15:57

Ordu'nun Fatsa İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, sadece asli hizmet olan yol ve su ile uğraşmayacaklarını, bu şehrin turizmini, tarihini ve ekonomisini geliştirecek hizmetlere de hep öncü ve aracı olacaklarını, bu bağlamda Cıngırt Kayası'nda restorasyon çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi desteğiyle hız kazanacağını söyledi.

Turizmin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "Turizm noktasında Fatsa'da en önemli iki yer var, birincisi Cıngırt Kayası, ikincisi de Gaga Gölü. Biz sadece kendi asli hizmetimiz olan yol ve su ile uğraşmayacağız, bu şehrin turizmini, tarihini ve ekonomisini geliştirecek hizmetleri hep öncü ve aracı olacağız o yüzden bizim için turizm çok önemli. Karadeniz'e gelen sahil turlarını mutlaka Fatsa'mızda konaklatacak unsurları artırmamız gerekiyor. Tabi ki biz bunu tur operatörleri ile konuşarak sağlıyoruz yani yukarıdaki bir nokta öncelik değil önce sahildeki noktalar olması lazım ki turist burada bir durması lazım. Turist yerleşimini sağladıktan sonra diğer unsurları göstermemiz lazım önce yukarıya gidelim dediğimiz zaman turist önce yukarıya gitmiyor bu sebeple sahile yakın noktada nereler varsa Büyükşehir Belediyemiz ile bu noktaları paylaştık" dedi.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ İNŞALLAH BURAYA DA DESTEK VERECEK"

Turistin Fatsa'da tek gittiği yerin Hazinedaroğlu Konağı olduğunu ifade eden Başkan Anlayan, "Ama tek başına burası yetmiyor. Turist bölgemizin 5 yıldızlı oteli Yalçın Otel'de kalıyor sabah Trabzon istikametine devam ediyor o bakımdan burada turisti bir günden fazla durduracak unsurları temin etmemiz lazım. Cıngırt Kayası bizim için en önemli tarihi dokudur turizmi destekleyecek en önemli unsur ama maalesef yıllardır yapılamadı. Cıngırt Kayası Fatsa Sanayi Sitesi'nin hemen üzeri karayoluna çok yakın bir noktada burada ulaşım çok önemli. Hatta ulaşım en önemli unsur buraya ulaşımın bir bölümü de doğa içerisinde yürüyerek gidiyorsunuz. 2 yıl önce burada restorasyon çalışması başladı, burada bir mağara var, rivayet odur ki mağaranın girişinde merdivenlerden inmek suretiyle denize çıkışı olduğu söyleniyor burada gördüğümüz alan tamamen bir şehir görünümünde. Burada yapılan kazı çalışmalarında 10 bin yıl öncesine ait kalıntılar buldular. Turizm Bakanlığı buradaki çalışmalar başlamadan önce 3 bin yıl önceki Helenistik kalıntılar demişti. Bir profesör bana burayla ilgili dedi ki buradaki eski yaşam tarihi 40 bin yıla kadar gidebilir dedi. Bunu resmen söyleyemeyiz ama sadece bulgulara dayanarak söyleriz. Burada definecilerden yana büyük derdimiz var. Yazın burayı restore ediyoruz kışın defineciler burayı talan ediyor o yüzden bizim buranın restorasyonunu hızlandırmamız lazım bunu da Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz bey ile paylaştık. Büyükşehir Belediyemizin bu restorasyonlara karşı bütçesi var. Büyükşehir Belediyemiz inşallah buraya da destek verecek. Bu senede restorasyon çalışmalarını devam ettirmek istiyoruz. Restorasyon çalışmaları burada kız kazanırsa inşallah mağaranın temizliği de dahil olmak üzere burayı gerçekten turizme kazandırmak istiyoruz" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cıngırt Kayası'nın Turizme Kazandırılma Çalışmaları Hız Kazanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement