Çinli "Sena"nın Malaklı köpeği sevgisi - Son Dakika
Güncel

Çinli "Sena"nın Malaklı köpeği sevgisi

Çinli "Sena"nın Malaklı köpeği sevgisi

Tuz Gölü'nün 40 kilometre güneyinde, Aksaray'ın Sultanhanı beldesi yakınlarında gerçekleştirilen Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Projesi'nde çalışmalar devam ediyor.

30.11.2013 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çinli "Sena"nın Malaklı köpeği sevgisi - AKSARAY

Çinli "Sena"nın Malaklı köpeği sevgisi

- Aksaray'da Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Projesi'nde çalışan ve çevresindekilerin "Sena" ismiyle çağırdığı Çinli Qian'ın, Aksaray Malaklısı cinsi köpeklere sevgisi dikkati çekiyor

- Li Qian: "Onlardan ayrılmak gerçekten çok zor olacak. Buradan ayrılırken köpekleri bizimle çalışan Türklere hediye edeceğiz"

AKSARAY (AA) ADEM KOÇAK/ MURAT ÖNER TAŞ - Aksaray'da Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Projesi'nde çalışan ve çevresindekilerin "Sena" diye hitap ettiği Çinli Qian'ın Aksaray Malaklısı cinsi köpeklere sevgisi dikkati çekiyor.

Tuz Gölü'nün 40 kilometre güneyinde, Aksaray'ın Sultanhanı beldesi yakınlarında gerçekleştirilen Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Projesi'nde çalışmalar devam ediyor.

Projede çalışmak üzere Çin'den gelen yaklaşık 300 Çinli işçi, şantiye alanında kurulan prefabrik evlerde ve Sultanhanı'nda kiralanan konutlarda yaşıyor. Türkiye'deki yaşam koşullarına uyum sağlayıp, belde halkıyla sıcak ilişkiler kuran Çinli işçilerin çoğu, telaffuzu zor isimleri nedeniyle bölge halkı tarafından Türkçe isimlerle çağrılıyor.

Doğalgaz depolama projesinde çalışmak için Çin'den Sultanhanı'na ilk gelen Çinlilerden Li Qian, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışma arkadaşlarının kendisine "Sena" ismiyle hitap ettiklerini söyledi.

Türk işçiler ve belde halkıyla çok güzel dostluklar kurduğunu anlatan Qian, "Türkiye'deki yaşantıya uyum sağladık. Türkler, isimlerimizin telaffuzu zor olduğu için bize Türkçe isimlerle hitap ediyorlar. Bana da Sena diyorlar" dedi.

Projede tercüman olarak görev yaptığını dile getiren Qian, "Türkçeyi 6 yıl önce Çin'de üniversitede öğrenmiştim. Türkiye'ye geldikten sonra daha da geliştirdim. Burada aynı zamanda alışveriş işini de ben yapıyorum, ihtiyaçları alıyorum" diye konuştu.

Türkiye'ye kısa sürede alıştığını ve bu ülkeyi çok sevdiğini vurgulayan Qian, "Türkiye'de çok güzel bir hava var. Herkes bize gerçekten çok iyi davranıyor, biz de onları çok seviyoruz" ifadelerini kullandı.

- Malaklı köpeği sevgisi

Qian, dünyanın halı restorasyon merkezi Sultanhanı'nı çok sevdiklerini ve bölgeye özgü Malaklı köpeklerine hayran kaldığını vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Sultanhanı'nda bölgeye özgü köpek cinsi olan Malaklı köpeklerini gördüm ve hayran kaldım. Kısa süre önce 4 yavru köpek aldım. Şantiye alanında ofisime yakın bir yerde onlar için bir alan ayırdım. Şimdi köpeklerimin hepsi büyüdü. Malaklı köpeklerimi diğer Çinli işçiler de çok sevdi. Tesisin içinde gezdiriyoruz, beslenmelerini birlikte yapıyoruz. Bizim için vazgeçilmez birer dost oldular. Onlardan ayrılmak gerçekten çok zor olacak. Buradan ayrılırken köpekleri bizimle çalışan Türklere hediye edeceğiz."

Malaklı cinsi köpekler, Aksaray ve çevresinde yetiştiği için Aksaray Malaklısı olarak da biliniyor. Anadolu'daki en iri köpek ırklarından olan ve görünümleri nedeniyle "Anadolu aslanı" da denilen malaklı köpeği, büyükbaş ve küçükbaş hayvan sürülerinin yanı sıra son dönemde müzelerin korunmasında da değerlendirilmeye başlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çinli 'Sena'nın Malaklı köpeği sevgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement