Citroen Uşak Yetkili Satıcısı'ndan "Engellilerle El Ele Yaşam" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Citroen Uşak Yetkili Satıcısı'ndan "Engellilerle El Ele Yaşam" Etkinliği

Citroen Uşak Yetkili Satıcısı Çağdaş Otomotiv, yaklaşık 19 bin engellinin bulunduğu Uşak'ta "Engellilerle El Ele Yaşam" etkinliği ile sosyal sorumluluk projesine imza attı.

05.03.2014 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Citroen Uşak Yetkili Satıcısı Çağdaş Otomotiv, yaklaşık 19 bin engellinin bulunduğu Uşak'ta "Engellilerle El Ele Yaşam" etkinliği ile sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Citroen'den yapılan açıklamaya göre, engellilere destek olmak için hayata geçirilen "Engellilerle El Ele Yaşam" etkinliği, Citroen Uşak Yetkili Satıcısı Çağdaş Otomotiv ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Etkinlikte, canlı müzik dinletisi, palyaço gösterisi ve ikramlar eşliğinde engelli vatandaşlara yönelik farkındalığın artırılması, engelli vatandaşlar için toplumsal değer yaratmak hedeflendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Citroen Uşak Yetkili Satıcısı Çağdaş Otomotiv Genel Müdürü Avukat Hatice Turan, her insanın bir engelli adayı olduğunu belirterek, tüm engellilerin elinden tutmanın ve engellilerin kullanabilecekleri haklar için bilinç oluşturmanın önemine değindi.

Turan, gazi, sakat, otistik ve benzeri engeli olan kişilerin sahip olduğu haklardan birinin de araç alımında ÖTV ve MTV'den 4760 sayılı yasa gereği muaf tutulması olduğunu kaydederek, şunları ifade etti:

"Ne yazık ki insanlarımız yeterli bilgiye sahip olmadığı için bu hakkını kullanamamaktadır. Engelli vatandaşları hem ekonomik açıdan desteklemek hem de bu kişilerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak için birçok yasal düzenleme yapıldı. Bunlardan biri de engelleri dolayısıyla özel tertibatlı motorlu taşıt kullanmak zorunda olanlar ile hiçbir şekilde taşıt kullanması imkanı bulunmayıp akraba veya istihdam ettiği kişilerin kullandığı taşıtlar ile ulaşımını sağlayabilecek engellilere özel avantajlar sağlanmasıdır. Ancak engelli vatandaşlarımız bu haklarının farkında olmadıkları için ulaşım haklarından mahrum kalıyorlar." - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Citroen Uşak Yetkili Satıcısı'ndan 'Engellilerle El Ele Yaşam' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement