Cizre'de İçme Suyu ve Arıtma Tesisi Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Cizre'de İçme Suyu ve Arıtma Tesisi Kuruluyor

Cizre'de Devlet Su İşleri (DSİ) ve Belediye tarafından ilçenin 2045 yılına kadarki su ihtiyacını karşılayacak kapasitede içme suyu ve arıtma tesisi kurulacağı bildirildi.

19.02.2015 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cizre'de Devlet Su İşleri (DSİ) ve Belediye tarafından ilçenin 2045 yılına kadarki su ihtiyacını karşılayacak kapasitede içme suyu ve arıtma tesisi kurulacağı bildirildi.

2014 yılı ortasında proje ve ihale aşaması tamamlanan tesis için DSİ, belediye ve yüklenici firma yetkilileri, yer tespiti yaptı.

20 bin metrekare alanda kurulacak tesiste Cizre'nin içme, kullanma ve sanayi alanındaki su ihtiyacının 2045 yılına kadar karşılanması planlanıyor.

DSİ Nusaybin Şube Müdürü Abdulhalim Bilgin, yaptığı açıklamada, arıtma tesisi için 2014 yılının ortalarında çalışmaların başlatıldığını belirterek, "Bir bölümü arıtma bir bölümü içme suyu tesisi için farklı ihaleler yapıldı. İçme suyu çalışmasına geçen senenin ortalarında başlamıştık. Şimdi de arıtma tesisinin çalışmalarının başlaması ve yer tespitinin yapılması için çalışmalar yapıyoruz" dedi.

"Belediye arsa sorununu çözdüğü takdirde bizler hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacağız"

Cizre'nin 2045 yılına kadar içme, kullanma ve sanayi alanındaki suyunu temin etmesinin amaçlandığını anlatan Bilgin, şöyle konuştu:

"Belediyenin vereceği destekle en kısa zamanda tesisi tamamlayıp halkın hizmetine açmayı düşünüyoruz. Cizre halkına hayırlı olsun. Belediye arsa sorununu çözdüğü takdirde bizler hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacağız ve en kısa sürede tesisin Cizre halkının hizmetine girmesini sağlayacağız. Tesisi 2016 yılında bitirmeyi hedefliyoruz. Nüfus artış hızını da göz önünde bulundurarak yapacağımızı tesis 2045 yılına kadar Cizre'nin sanayi, içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cizre'de İçme Suyu ve Arıtma Tesisi Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement