Cizre'de Olaylı 'Kobani' Protestosu - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Olaylı 'Kobani' Protestosu

Cizre\'de Olaylı \'Kobani\' Protestosu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto eden YDG-H üyeleri polisle çatıştı.

28.09.2014 09:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesinde IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto eden YDG-H üyeleri polisle çatıştı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını kınayan bir gurup YDG-H üyesi, uluslararası karayolunu trafiğe kapatıp izinsiz gösteri yapmak istedi. Göstericiler, olay yerine sevk edilen polis zırhlı araçlarına saldırınca, polis guruba tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti.

Cizre'de Cudi ve Sur Mahallesi'nin ara sokaklarında toplandıktan sonra Uluslararası E-24 karayoluna çıkan yüzleri maskeli bir gurup, eski Kerem Oteli ve Otogar mevkiinde yola barikatlar kurup, trafiği kapatarak, caddeden geçen araçlarda kimlik kontrolü yaptı. Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan göstericiler, olay yerine sevk edilen polis zırhlı araçları ve TOMA'lara taş, ses bombası, havaifişek ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polis göstericilere basınçlı su ve gaz bombaları ile müdahale ederek eylemcileri dağıtmaya çalıştı. Göstericilerin attığı molotof kokteyllerinin isabet ettiği bazı polis zırhlı araçları yanma tehlikesi geçirdi. Yanma tehlikesi geçiren zırhlı araçlara olay yerindeki TOMA tazyikli su ile müdahale etti.

IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını bahane ederek izinsiz gösteri yapan göstericilerle polis arasındaki olaylar ara sokaklarda devam ederken, güvenlik güçleri olası bir olaya karşı ilçenin kritik noktalarında zırhlı araçlarla beklemeye başladı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cizre'de Olaylı 'Kobani' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement