Çocuk Gelin Düğününe 'Nişan' Savunması - Son Dakika
Güncel

Çocuk Gelin Düğününe 'Nişan' Savunması

Afyonkarahisar'da jandarmanın baskını sonucu 13 yaşındaki kızı evlendirmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan damat adayı ve her iki ailenin üyeleri, düğün değil nişan yaptıklarını savundu.

29.09.2015 15:51

Afyonkarahisar'da jandarmanın baskını sonucu 13 yaşındaki kızı evlendirmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan damat adayı ve her iki ailenin üyeleri, düğün değil nişan yaptıklarını savundu.

Afyonkarahisar merkeze bağlı Işıklar Beldesi'nde oturan aileleri, 18 yaşındaki M.Ö. ile 13 yaşındaki G.Ö.'yü evlendirmek istedi. 19 Eylül günü beldede mevlitli düğün yapıldığı ihbarını alan jandarma, baskın düzenledi. Düğünü durduran jandarma, üzerinde gelinlik bulunan G.Ö.'nün yaşının küçük olduğunu tespit etti. Kadın astsubay gözetiminde eve girerek üzerindeki gelinlik çıkartılan ve başka kıyafetler giyen G.Ö., jandarma tarafından korumaya alındı. G.Ö.'nün evlendirilmesine onay veren anne ve babası ile damat M.Ö. ve ailesi de gözaltına alındı.

G.Ö.'nün Afyonkarahisar'daki bir koruma evine yerleştirildiği olayla ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin Afyonkarahisar Valiliği'nden yazılı açıklama yapıldı. Soruşturma kapsamında G.Ö.'nün anne ve babası S.Ö. ve F.Ö. ile damat M.Ö., annesi Z.Ö. ve babası G.Ö.'nün gözaltına alındığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Afyonkarahisar merkez Işıklar Beldesi nüfusuna kayıtlı, kız çocuğu G.Ö.'nün, Değirmendere Köyü nüfusuna kayıtlı M.Ö. ile evlendirildiği ihbarı alınması üzerine olaya müdahale edilmiştir. Olayla ilgili yapılan araştırma neticesinde olay yeri olan Işıklar Beldesi'nde düğün merasimine benzer bir törenin yapıldığı, masa ve sandalyelerin bulunduğu ve olay yerinde 20- 25 kişinin olduğu görülmüştür. Olayla ilgili nöbetçi cumhuriyet savcılığına bilgi verilerek alınan talimat doğrultusunda aileler hakkında gerekli adli işlem başlatılmış, aileler ifadelerinde nişan merasimi olduğunu beyan etmelerinden dolayı, ifadelerinin alınmasına müteakip şahıslar serbest bırakılmışlardır."

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtilirken, G.Ö.'nün halen koruma altında olduğu kaydedildi. - Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çocuk Gelin Düğününe 'Nişan' Savunması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement