Çocuk Sokağı'ndan Dünyaya "BARIŞ Mesajı" - Son Dakika
Güncel

Çocuk Sokağı'ndan Dünyaya "BARIŞ Mesajı"

Esenlerli çocuklar, Suriyeli mülteci çocuklarla birlikte Türkiye'nin ilk Çocuk Sokağı'ndan dünyaya barış mesajları verdiler.

05.10.2015 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi, Dünya Çocuk Günü'nde anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Esenler Belediyesi Sağlık Sosyal İşler Müdürlüğü, her yıl Ekim Ayı'nın ilk pazartesi günü kutlanan Dünya Çocuk Günü'nde Esenlerli çocukları Suriyeli mülteci çocuklarla bir araya getirdi. Türkiye'nin ilk Çocuk Sokağı'nda bulunan Esma Biltaci Anne Çocuk Kampüsü'nde düzenlen etkinliğe; AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Ömer Faruk Aydemir, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik ve AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran ile yüzlerce çocuk ve anneleri katıldı.

ESENLER ÇOCUK DOSTU ŞEHİR OLUYOR

Etkinlikte çocuklara hitap eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'i çocuk dostu bir şehir haline getirmek için bugüne çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Türkiye'nin ilk Çocuk Sokağı'nın da bu projelerden biri olduğunu belirten Başkan Göksu, "Çocuk Sokağı, halkımız tarafından çok sevildi. Şimdi Yavuz Selim Mahallesi'nde tüm sokakları kapatarak Çocuk Mahallesi yapacağız. Bir sonraki aşamada ise Giyimkent'te çocuk köyü yapacağız. Çocuklar burada doğayı ve doğal hayatı tanıyacak" dedi.

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Çocuk Sokağı'nda yapılan etkinlikte, aileleriyle birlikte Suriye'deki savaştan kaçarak ülkemize sığınan çocuklar ile Esenlerli çocuklar gönüllerince eğlendiler. Çocuklar, Dünya Çocuk Günü'nü şarkılar söyleyerek ve dans ederek kutladılar.

DİLLERİ FARKLI, MESAJLARI AYNI

Etkinliğe katılan yüzlerce çocuk, tek yürek olup tüm dünyaya Esenler Çocuk Sokağı'ndan barış mesajları verdiler. Palyaçoların gösterisiyle neşeli anlar geçiren çocuklar, Çocuk Sokağı'nda "mendil kapmaca", "yağ satarım, bal satarım", "sek sek" gibi eskiden oynanan sokak oyunlarıyla keyifli anlar yaşadılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çocuk Sokağı'ndan Dünyaya 'BARIŞ Mesajı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement