Çocuklar Yaşadıkları Kenti Tanıyor - Son Dakika
Güncel

Çocuklar Yaşadıkları Kenti Tanıyor

Çocuklar Yaşadıkları Kenti Tanıyor

Bornova'da çocuklara yönelik "Geçmişten Bugüne Bornova" seminerleri başladı

11.04.2015 09:21  Güncelleme: 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bornova Belediyesi, ilkokul çağındaki çocukların kente aidiyet duygularını geliştirmek için 'Geçmişten Bugüne Bornova' isimli seminerler düzenlemeye başladı. Kendi okullarında verilen seminerleri büyük bir ilgiyle takip eden çocuklar, yaşadıkları kenti daha iyi tanıyıp geçmişini öğreniyor

Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından, kentlilik bilincinin geliştirilmesi ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla, kentlerin geleceğinin şekillenmesinde önemli roller alacak çocuklara yönelik, 'Geçmişten Bugüne Bornova' seminerleri başlatıldı. 9-12 yaş grubunun hedeflendiği eğitimlerde bugüne kadar ilçedeki pek çok okulda 1000'e yakın öğrenciye ulaşıldı.

Ana konusunu Bornova'nın oluşturduğu seminerlerde, İzmir genelinden Bornova özeline gelerek, kentlilik bilinci ve kente aidiyet duygusunun geliştirilmesi amaçlanıyor. Bornova'nın değerleri, görülmesi gereken yerleri ve müzeleri tanıtılıyor. Köy ve kent farkı ortaya konularak kentte yaşamanın getirdiği kurallar anlatılıyor. Genel olarak kentlerde yaşanan sorunlardan bahsedilip, çocuklardan sorunların çözümü için düşünce geliştirmeleri isteniyor.

Seminerlerde sokak hayvanları ile ilgili de bilgiler verilerek onlara karşı olan duyarlılığın artırılması da amaçlanıyor. Çocuklar Bornova'da yaşamış ve önemli izler bırakmış insanların da anlatıldığı seminerleri büyük bir ilgiyle takip edip merak ettiklerini de sorma imkanı buluyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, geleceğin Bornova'sının bugünün çocuklarının düşünceleriyle şekilleneceğini belirterek, "Bu seminerlerimizin bu açıdan büyük önemi var. Çocuklarımızın öncelikle yaşadıkları kenti ve değerlerini bilmesi gerekiyor. Arkadaşlarımız bunu sağlamak için zengin içeriğe sahip bir sunum hazırladılar. Bütün öğrencilerimize ulaşana kadar bu seminerlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çocuklar Yaşadıkları Kenti Tanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement