Konya'da Çocuklara Havuzda Yüzme Terapisi - Son Dakika
Yerel

Konya'da Çocuklara Havuzda Yüzme Terapisi

Konya\'da Çocuklara Havuzda Yüzme Terapisi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, özel eğitim gören çocuklara yönelik örnek bir proje hayata geçirildi.

16.08.2014 17:18  Güncelleme: 17:36

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, özel eğitim gören çocuklara yönelik örnek bir proje hayata geçirildi.

Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından yaklaşık bir ay önce Beyşehir Gölü kıyısındaki Sahil Park'ta çocuklar için özel olarak yaptırılan yüzme havuzunda başlayan yaz yüzme spor okulunun ardından, şimdi de engelli ve down sendromlu çocuklar için de özel yüzme dersleri verilmeye başlandı. Bu kapsamda özel eğitim gören çocuklara haftanın bir günü yüzme havuzunun kapıları açıldı. Çocuklar öğretmenleri ve aileleri nezaretinde geldikleri mekanda yüzme antrenörleri tarafından yüzme eğitimleri almaya başladı. Projenin uygulanmaya başlanması nedeniyle ilçe protokolü bir araya gelirken, engelli öğrenciler annelerinin de katıldığı ilk ders gününde yüzme sporunu öğrenmeye başladı. Aileler, devreye konulan uygulamadan dolayı Beyşehir Belediyesi'ne ve ilgili kurumlara teşekkür etti.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Beyşehir'in çocuklara yönelik ilk yüzme havuzunu yaklaşık bir ay önce hizmete sunduklarını hatırlatarak, "Önceliğimiz olan çocuklarımızla birlikte burada yaz yüzme spor okulunu da açtık ve halen devam ediyor. Bu havuzumuzu ilk etapta çocuklarımızın kullanabileceği şeklinde dizayn ettik, fakat bir teklif geldi. Yüzme, sağlıklı insandan tutun da özürlü, engelli insanına kadar fayda sağlayan bir spor dalıdır. Dolayısıyla biz gerek fiziksel engelli, gerekse down sendromlu çocuklarımıza yönelik yüzme terapisinin yüzme havuzumuzda uygulanması için haftanın bir gününü onlar için tahsis ettik" dedi.

Özaltun, ilçe genelinde yaşayan ve özel eğitim alan çocukların anne ve babalarına da seslenerek, çocuklarını bu yüzme terapisinden istifade etmeye çağırdı.

"BEYŞEHİR'E OLİMPİK YÜZME HAVUZU"

Konya Gençlik Hizmetleri ve İl Müdürü Ömer Ersöz ise, çocukların ve gençlerin spor yapma ve yaptırma anlamında kurumunun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri olmasına rağmen, Konya'da özellikle belediyelerin bu alanda hem tesis yapma, hem de spor altyapısı hazırlanmasında çok büyük katkı sunduklarını söyledi. Kurum olarak kendilerinin de engellilerle ilgili böyle bir proje uygulaması olduğundan söz eden Ersöz, bu projenin Beyşehir'de de uygulanıyor olmasını görmekten çok mutlu olduğunu kaydetti. Belediye Başkanı Özaltun'a bu çalışmasından dolayı teşekkür eden Ersöz, 2014 yılı yatırımında Beyşehir'e olimpik yüzme havuzu yapılmasının yer aldığını da hatırlatarak, "Yer durumları söz konusu olduktan sonra ihalesi yapılacak ve Beyşehir'e de bir olimpik yüzme havuzu kazandırılacak" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, yüzme havuzunda aralarında öğrenim çağında olan rehabilitasyon merkezine devam eden öğrencilerin bulunduğunu belirtirken, Özel Rahibilitasyon Merkezi Müdürü Murat Arıaslan ilk etapta yüzme dersi alan özel eğitim gören çocuk sayısının 15 olduğunu, bu sayının diğerlerinin de eklenmesiyle daha da artacağını bildirdi.

AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Nafiz Huğlu da, böyle küçük da olsa bir havuz yaparak hizmete sunulmasının önemli olduğunu ifade ederek, eleştirilere de cevap verdi. Huğlu, "Tabii ki, eleştiriliyor neden küçük diye, elbette çocuklarımız yüzmeyi küçük havuzda öğrenecek, ondan sonra halen yatırım programında olan ve yapıldığında büyük havuzumuzda yüzmeye devam edecek. O yüzme havuzunun da yerle ilgili sorunu aşılır aşılmaz ihalesi yapılarak yapımına başlanacak. Şu anda yatırım programına girdi" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konya'da Çocuklara Havuzda Yüzme Terapisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement