Çocuklara Sgk'nın Önemi Vurgulandı - Son Dakika
Yerel

Çocuklara Sgk'nın Önemi Vurgulandı

Çocuklara Sgk\'nın Önemi Vurgulandı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kayıt dışı istihdamla mücadele, “Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi” kapsamında Edirne’de etkinlikler düzenledi.

04.05.2016 15:37

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kayıt dışı istihdamla mücadele, "Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi" kapsamında Edirne'de etkinlikler düzenledi.

Türkiye'de, sosyal güvenliğin sürdürülebilirliğini zedeleyen, kayıt dışı çalışan işçilerin haklarından mahrum kalmasına neden olan kayıt dışı istihdamla mücadele etmek amacıyla yenilikçi bir tutuma giren SGK, hayata geçirdiği "Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi"nin (KİTUP II) çalışmalarını Edirne'de Şükrüpaşa İlkokulu'nda sürdürdü.

Çocuklar için Kahraman KİT ve KİTİ karakterleri oluşturularak 6 çocuk kitabı ve internet tabanlı bir Kahraman KİT ve KİTİ oyunu tasarlandı. Süslenmiş ve bilgisayarlarla donanmış otobüslerde çocuklar oyunlar oynadı.

Türkiye'de 30 ilde yürütülen bir proje olduğunu belirten Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Hayrettin Karbuz, "Çocuklarda Sosyal Güvenlik bilincinin oluşturulması, geliştirilmesi, yönünde yapılan bir çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Bu proje kapsamında otobüsün buraya gelerek çocuklara eğitim vermesinden dolayı mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Burada çizgi filmler eşliğinde çocuklarımıza sosyal güvenliğin önemi anlatıldı. Kayıtlı istihdam teşvikinin önemi vurgulandı. Sosyal güvenliğin önemi çeşitli etkinliklerle çocuklara aktarıldı. Çocuklara okulda kullanılmak üzere çeşitli hediyeler verilerek broşürler dağıtıldı. Bu etkinliğimizi Şükrüpaşa İlkokulu'nda gerçekleştirdik. Milli eğitim müdürümüze ve okul yönetimine teşekkürlerimizi sunuyorum" şeklinde konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuklara Sgk'nın Önemi Vurgulandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement