"Çocuklarla Doğru İletişim" Konferansı - Son Dakika
Yerel

"Çocuklarla Doğru İletişim" Konferansı

Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Keskin: “İnsan beyni 11 yaşından sonra gördüklerini sembolize edebilir.”

01.12.2013 16:55

Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin, insan beyninin 11 yaşından sonra gördüklerini sembolize edebildiğini söyledi.

Keskin, Kırklareli Belediyesi ile Fen Bilimleri Koleji'nce kültür merkezinde düzenlenen "Çocuklarla Doğru İletişim" konferansında yaptığı konuşmada, çocukların anne ve babalar tarafından doğru anlaşılması ve doğru yönlendirilmesi gerektiğini belirtti.

İnsanları hayvanlardan ayıran en büyük özelliğin, düşünebilme, algılayabilme ve gerçekleri sembolize edebilme yeteneği olduğunu ifade eden Keskin, şunları söyledi:

"İnsanlar bir konu üzerinde, herhangi bir şey yapmadan önce düşünür ve bir mantık yürütür. İnsanlar düşünce sistemleri ile onurlu ve gururludur. Hayvanlar düşünmüyor, duyularla hareket ediyor. İnsanlar 5 duyu organları ile etrafındakileri fark edebilir. İnsanları hayvanlardan ayıran en büyük özellik düşünebilmesi ve gerçeği sembolize etmesidir. Anne ve baba olarak, zaman zaman yanılıyor ve iyi niyetimizle çocuklarımızı farklı yönlere sevk ediyoruz. Bu nedenle insanlar olarak düşünen değil, yanılan canlılar olduğumuzu anlarsak, daha gerçekçi oluruz.

İnsan beyni 11 yaşından sonra gördüklerini sembolize edebilir. Çocuklar 11 yaşından önce gördüklerinin sadece ne olduğunu biliyor, ancak algılayamıyor. Anne ve babaların çocukları üzerindeki 'daha iyisini de yapabilir' algısı son derece yanlış. Çocuklar yapabileceklerini kapasiteleri kadar yapabiliyor. Daha fazlasını da beklememek gerekiyor." - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Çocuklarla Doğru İletişim' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement