Çocukluğunun Geçtiği Yerlere Kızakla Yardım Götürdü - Son Dakika
Kültür Sanat

Çocukluğunun Geçtiği Yerlere Kızakla Yardım Götürdü

Görüntü Dökümü: Yardım malzemelerin taşıyan aracın kara saplanması, Yardım malzemelerinin kızağa taşınması, Kızakla köye gidilmesi, Yardımların çocuklara dağıtılması, Naciye Deng'in konuşması, Çocuklara giysilerin giydirilmesi, Çocukluğunun geçtiği yerlere kızakla yardım götürdü Almanya'da yaşayan hayırsever kadın, kar nedeniyle ulaşım sağlanamayan Varto ilçesinin Taşlıyayla köyü Kuşburnu mezrasına temin ettiği yardım malzemelerini atlı kızakla ulaştırdı Naciye Deng: "Bu hava şartları beni korkutmadı, benim de çocukluğum buralarda geçti" YAHYA SEZGİN - Almanya'da turizm rehberliği yapan Naciye Deng (50) çocukluğunun geçtiği Varto ilçesinin Taşlıyayla köyü Kuşburnu mezrasındaki çocukları, her yıl olduğu gibi bu yıl da unutmadı.

13.01.2016 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü:

Yardım malzemelerin taşıyan aracın kara saplanması,

Yardım malzemelerinin kızağa taşınması,

Kızakla köye gidilmesi,

Yardımların çocuklara dağıtılması,

Naciye Deng'in konuşması,

Çocuklara giysilerin giydirilmesi,

Çocukluğunun geçtiği yerlere kızakla yardım götürdü

Almanya'da yaşayan hayırsever kadın, kar nedeniyle ulaşım sağlanamayan Varto ilçesinin Taşlıyayla köyü Kuşburnu mezrasına temin ettiği yardım malzemelerini atlı kızakla ulaştırdı

Naciye Deng:

"Bu hava şartları beni korkutmadı, benim de çocukluğum buralarda geçti"

YAHYA SEZGİN - Almanya'da turizm rehberliği yapan Naciye Deng (50) çocukluğunun geçtiği Varto ilçesinin Taşlıyayla köyü Kuşburnu mezrasındaki çocukları, her yıl olduğu gibi bu yıl da unutmadı. Deng, temin ettiği yardımları, karla kapanan yolda her türlü güçlüğe göğüs gererek köye ulaştırdı.

Memleketi Varto'daki ihtiyaç sahibi 200 çocuk için giysi toplayan Deng, temin ettiği yardım malzemelerinin bulunduğu kolilerle ilçenin Taşlıyayla köyü Kuşburnu mezrasına gitmek üzere bir grup hayırsever ile yola çıktı. Deng ve beraberindekilerin bulunduğu araç, ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü bölgede kara saplandı. Bunun üzerine köylülerden yardım isteyen Deng'in de içinde bulunduğu grup, yolda 4 saat mahsur kaldı.

Yardım için gelen köylülerin atlı kızaklarıyla köye ulaşan gruptakiler, getirdikleri yardımları ailelere ve çocuklara dağıttı.

-Her yıl çocukları giydiriyor

Deng, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araçlarının köyün 2 kilometre mesafede kara saplandığını ve yolda 4 saat mahsur kaldıklarını söyledi.

Yardım kolilerini atlı kızakla köye ulaştırdıklarını anlatan Deng, "Yolda mahsur kaldık ama bir daha gelirsem yine aynı mevsimde gelmeyi düşünüyorum. Bu hava şartları beni korkutmadı. Benim de çocukluğum buralarda geçti" diye konuştu.

Her yıl imkanları ölçüsünde çocukları giydirip mutlu etmeye çalıştığını dile getiren Deng, çocukların kalbini kazanmanın çok güzel bir duygu olduğunu sözlerine ekledi.

Çocukluğunun Geçtiği Yerlere Kızakla Yardım Götürdü
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Çocukluğunun Geçtiği Yerlere Kızakla Yardım Götürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement