Çok Sesli Korodan Muhteşem Bir Konser Daha - Son Dakika
Yerel

Çok Sesli Korodan Muhteşem Bir Konser Daha

Çok Sesli Korodan Muhteşem Bir Konser Daha

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi bünyesinde bulunan Çok Sesli Gençlik Korosu, yoğun istek üzerine ’Yeşilçam 1’ adlı konseri tekrar verdi.

14.02.2016 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi bünyesinde bulunan Çok Sesli Gençlik Korosu, yoğun istek üzerine 'Yeşilçam 1' adlı konseri tekrar verdi.

Yeşilçam'ın unutulmaz filmlerine soluk veren şarkılardan bir repertuvar oluşturan gençler, Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'ni dolduran sanatseverlere 1 saat boyunca Yeşilçam'ı yaşattı. Derya İnanç İnci'nin şefliğinde sahne alan koronun koreografisini Deniz İnanç hazırlarken düzenlemeler ise Tepebaşı Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası Şefi Ramazan Albayrak tarafından yapıldı. Münir Özkul'dan Türkan Şoray'a, Kemal Sunal'dan Şener Şen'e birçok Yeşilçam artistinin adeta konuk olduğu konserde salonu dolduran vatandaşlar, Yeşilçam zamanlarını anımsadı.

Konser sonunda kısa bir konuşma yapan koro şefi Derya İnanç İnci, tesadüfen bir araya gelmiş ufak bir koro olduklarını belirterek, "Çalışmalarımıza başlayınca bu gençlerin o kadar başarılı olduklarını gördük ki, bu konserimize kadar geldik. Konserin adı "Yeşilçam 1" çünkü 2, 3, 4 diye devam edecek. Biliyorsunuz Yeşilçam'ı bir konsere sığdırabilmemiz imkansız. Bize bu imkanı sağlayan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

"SANATA VE KÜLTÜRE VERDİĞİMİZ ÖNEMİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Konseri izlemeye gelen Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, gençlerin ne yaparsa en güzel yaptığını belirterek farklı bir koro dinlediklerini ifade etti. Orkestradakilere de teşekkürlerini ileten Ataç, "Dinlediğimiz eserler hep klasikleşmiş eserler. Gençlerimiz o kadar güzel seslendirdiler ki o günleri bir kez daha yaşattılar. Tepebaşı Belediyesi olarak farklı ürünler ortaya kloyuyoruz. 60-90 yaş arası üyeleriyle Meşk Derneği'miz var, Çocuk Senfoni Orkestramız var, buradaki gençlerimiz var, Türk Sanat Müziğini'in çok önemli bir ismi İnci Çayırlı Hocamız var, halk müziği koromuz var. Sanata ve kültüre verdiğimiz önemi sürdüreceğiz. Bir saatliğine de olsa burada tüm sıkıntılarımızdan uzaklaştık" ifadelerini kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çok Sesli Korodan Muhteşem Bir Konser Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement