Çomü'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çomü'den Kısa Kısa

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binalarının temeli atıldı.

24.08.2014 13:12

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binalarının temeli atıldı.

3 ayrı binadan oluşacak olan yatırım öğretim sınıfları, ofisler ve laboratuvarlardan oluşuyor. 2015 eğitim-öğretim yılında tamamlanması beklenen binalar ile her iki okul da en modern ve gelişmiş bir altyapıya sahip olmuş olacaklar.

Temel atma işlemini yerinde inceleyen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, meslek yüksekokulu binalarını depreme dayanıklı olmadıkları gerekçesiyle yıktıklarını söyledi.

Yeni binaların temellerinin atıldığını öğrencilerin şuanda İlahiyat Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerinde misafir edildiğini belirten Laçiner, "Bu yatırımımız sayesinde Türkiye'nin en ideal sosyal ve teknik bilimler meslek yüksekokul altyapılarından birine sahip olmuş olacağız. Bugün temeli atılan binaların planlaması bundan 4 yıl önce yapılmıştı. Hiçbir yatırımımız tesadüf sonucu değil. 3-4 yıl evvelden yaptığımız ihtiyaç tespitleri doğrultusunda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Sosyal Bilimler MYO ve Teknik Bilimler MYO, Türkiye'nin en başarılı okulları arasında. Dolayısıyla bu okullara dönük ilgi artıyor ve bunun gereğini yapmamız gerekiyor. Yatırımlarımızı göz önünde bulundurduğumuzda ÇOMÜ'nün altyapı ihtiyaçlarının 3-4 yıl içinde tamamlanmasını bekliyoruz. Başka bir deyişle 2018 yılında yapacağımız yatırımların dahi takvimini çıkarmış durumdayız" dedi.

Laçiner'den ziyaret

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Nuri Kavak'ı ziyaret etti.

Görüşmede okulun eksikleri ve ihtiyaçları ele alınırken yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıkları da gözden geçirildi.

Doç. Dr. Nuri Kavak, Sosyal Bilimler MYO'nun bu yıl yerleştirme sınavında büyük bir ilgi gördüğünü ve tüm kontenjanların dolduğunu ifade etti. Kavak ayrıca Uzaktan Eğitim Programının geldiği noktayı da anlatarak programlara ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Ziyaret sonunda Prof. Dr. Laçiner ve Doç. Dr. Kavak okulu birlikte gezdiler.

Güzel Sanatlar Fakültesi'nde özel yetenek sınavları

ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) 2014-2015 eğitim öğretim yılında fakülte bünyesine alacağı öğrenciler için özel yetenek sınavlarını yapılmaya başlandı.

Rektör Laçiner GSF'de düzenlenen özel yetenek sınavlarını inceleyerek üniversitenin ilk defa bu kadar yoğun bir başvuru ile karşılaştığını söyledi. GSF özel yetenek sınavlarına 350'den fazla öğrencinin başvuru yaptığını belirten Rektör Laçiner, bu başvuru sayısının  geçmiş yıllarla kıyaslanamayacak kadar iyi bir rakam olduğunu ifade ederek "Tabii ki bizim için yeterli bir rakam değil. Önümüzdeki yıllarda bu rakamın birkaç bin olacağına eminim" diye konuştu.

Sınavların adil bir biçimde yapıldığını dile getiren Laçiner, "Adaylar son derece heyecanlı. İçlerinde çok yetenekli olan, tabiri caizse deha çıkar ise onları devletimiz, ülkemiz adına yakalamaya çalışıyoruz. Eğitim kadromuz, içlerinde en yetenekli, en çalışkan olanı bulup Türkiye'nin sanatçılarını ortaya çıkarmaya çalışacak" dedi.

-  Simurg Düşünce Topluluğu'ndan "Akademik Gelişim Programı"

ÇOMÜ Simurg Düşünce Topluluğu'nun, dördüncüsünü düzenlediği Akademik Gelişim Programı kapsamında ÇOMÜ'den ve çeşitli üniversitelerden alanında uzman birçok akademisyen, bilgilerini program katılımcılarıyla paylaştı.

Gelişim programının yanı sıra her oturumun sonrasında kitap çekilişleri, öğrenci panelleri ve film okumaları gibi birçok faaliyet de Troia Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. - Çanakkale

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement