Çomü'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çomü'den Kısa Kısa

Prof. Dr. Sönmez, ÇOMÜ'yü ziyaret etti.

17.12.2014 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin tanınmış kalp cerrahlarından Prof. Dr. Bingür Sönmez, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Saçar'ı ziyaret etti.

Ziyarette, Çanakkale Savaşları ile ÇOMÜ Tıp Fakültesi, Türkiye'de ilk defa kurulan kardiyovasküler cerrahi laboratuvarı ile perfüzyon ön lisans ve yüksek lisans eğitimleri hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

ÇOMÜ Kütüphanesi'ni de geçen Prof. Dr. Sönmez, kütüphaneyi çok beğendiğini ifade ederek, buraya "Sarıkamış Köşesi" kurma sözü verdi.

- Ziraat Fakültesi'ne boğa heykeli

ÇOMÜ Ziraat Fakültesi'nde oluşturulan boğa heykelinin açılışı yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, törende yaptığı konuşmada, eğitim ve öğretimin sadece sınıflarda olmadığını, hayatın kendisinin eğitim anlamına geldiğini söyledi.

Heykel sanatı ile diğer estetik sanatların istenilen düzeyde gelişmediği için sokaklarda karmaşık, kaotik manzaralar görüldüğünü belirten Laçiner, "Hangi ortamda yaşarsanız beyin kıvrımları ona göre şekilleniyor. Dolayısıyla bir insan sürekli sanat eserleriyle olursa daha farklı düşünüyor. Sürekli olarak ziraatla uğraşırsa, onunla ilgili sembolleri görürse kendisini o istikamette daha kolay eğitiyor, şekillendirebiliyor. Bu bağlamda üniversitemizde en azından yerleşkemizde bizleri eğitecek, baktığımızda bilinci geliştirecek semboller inşa etmeye çalıştık" dedi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur ise tarımla ilgili bir takım objeleri sergilemek istediklerini ifade ederek, "Çanakkale'de kapısını çaldığımız her kurum bize destek verdi. Bunların tamamı sponsorluk ve bağışlarla ortaya kondu" diye konuştu.

Konuşmaların ardından heykelin açılışı yapıldı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement