Çorlu'da İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Çorlu'da İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Çorlu\'da İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen “2014 yılı İş Sağlığı ve Güvenliği ve İşin Yürütümü Teftişleri Bilgilendirme" toplantısı Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde gerçekleşti.

22.01.2014 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen "2014 yılı İş Sağlığı ve Güvenliği ve İşin Yürütümü Teftişleri Bilgilendirme" toplantısı Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde gerçekleşti.

Bilgilendirme toplantısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın teftiş politikasının temelinin, çalışma mevzuatının ilgili taraflarca doğru şekilde algılanması ve uygulanması ile 'önleme' kültürünü geliştirmek olduğu ifade edilirken 2014 yılı içerisinde de aynı yaklaşımla teftiş ve rehberlik faaliyetlerine, bin kişilik donanımlı, dinamik ve etkin bir kadroyla devam edileceği kaydedildi.

Toplantıda, işin yürütümü yönünden "Gemi Yapımı, Deniz Taşımacılığı ve Ardiye ve Antrepoculuk işkolunda faaliyet gösteren liman işyerleri, Kargo Hizmeti Veren İşyerleri, Dinlenme Tesisleri, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezleri, Lokanta ve Hazır Yemek İmalatı Yapan İşyerleri, Hazır Beton, Tuğla-Kiremit, Gübre-Yem, Mermer Ocakları ve İşleme Tesisleri ile 50'den Fazla İşçi Çalışan Tarımsal İşletmelerin" denetiminin gerçekleştirileceği bildirildi.

Tekirdağ Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Tekirdağ Çalışma ve İş-Kur Müdürü Şerafettin Küçük, SGK İl Müdürü Mahmut Kotan, İş Teftiş Kurulu İstanbul Grup Başkanı Zeki Kömürcü, İstanbul Grup Başkan Yardımcısı Lütfü Alpsoy, İş Baş Müfettişi Mahmut Kesici, İş Müfettişi Mehmet Alper Kan ve ÇTSO üyelerinin katıldığı toplantıda yeni teftiş yaklaşımının cezalandırıcı anlayış yerine iyileştirmeyi amaçlayan, çalışma barışını sağlayıcı, yasal düzenlemelerin rehberlikle yerine getirilmesini hedefleyen sonuç odaklı olarak taraflarla bütünleşerek sürdürüleceği hakkında bilgiler verildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorlu'da İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement