Çorlu Deresi'nin Kokusu Mahalleliyi Bezdirdi - Son Dakika
Güncel

Çorlu Deresi'nin Kokusu Mahalleliyi Bezdirdi

Çorlu Deresi\'nin Kokusu Mahalleliyi Bezdirdi

Tekirdağ'ın Ergene İlçesi'nde bulunan ve simsiyah akan Çorlu Deresi'nin yaydığı ağır koku mahallelinin tepkisine neden oldu.

23.09.2014 16:17  Güncelleme: 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Ergene İlçesi'nde bulunan ve simsiyah akan Çorlu Deresi'nin yaydığı ağır koku mahallelinin tepkisine neden oldu. Evlerinin camlarını açamadıklarını belirten mahalle sakinlerinden Mustafa Türkoğlu, "Derenin yaydığı ağır koku ise nefes almamızı güçleştiriyor. Burada çocuklarımızı sokağa salmaya korkuyoruz" dedi.

MAHALLE SAKİNLERİ ENDİŞELİ

Ergene Nehri'nin Sağlık Mahallesi'nden geçen kolu olan Çorlu Deresi, çevresine yaydığı kötü koku nedeniyle mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Simsiyah akan derenin çevresinde oturanlar, camlarını dahi açamadıklarından yakındı. Derenin yaydığı koku nedeniyle evlerinin camlarını açamadıklarını belirten Mustafa ve Hatice Türkoğlu çifti çocuklarını da sokağa bırakırken endişe ettiklerini söyledi.

"NE CAM NE KAPI AÇABİLİYORUZ"

Mustafa Türkoğlu, derenin ne zaman temizleneceğini merak ettiğini ifade ederek şunları söyledi: "Derenin rengi simsiyah oldu. Bununla birlikte kokusu iyice ağırlaştı. Ne cam ne de kapı açabiliyoruz. Bizi iyice canımızdan bezdirdi. Burası insan sağlığını tehdit ediyor. Çok sayıda insan hasta oldu. Bir zamanlar berrak akan dere şimdi fabrika atıkları nedeniyle simsiyah oldu. Derenin yaydığı ağır koku ise nefes almamızı güçleştiriyor. Burada çocuklarımızı sokağa salmaya korkuyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorlu Deresi'nin Kokusu Mahalleliyi Bezdirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ahmet zaman: akp seçim zamanında çorluya geldi çorlu deresi için 25 milyar dolar para hazineye yatırdı ve chp bu paraları aldı çok lazımmış gibi çiçek dikiyor başka işleri yokmuş gibi bu sağlık mahallesi artık değişmez 20 senede geçse gene değişmez aynı kalır rasim yüksel den artık hayır gelmez 0 0 Yanıtla

Advertisement