Çözüm Süreci - Son Dakika
Yerel

Çözüm Süreci

Beytüşşebap Kaymakamı Dönmez, Jirki aşireti üyelerini makamında kabul etti Dönmez: "Çatışmaların yaşandığı yerlerde artık çocuklarımız top oynuyor.

21.05.2014 13:06

Şırnak'ın Beytüşşebap Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez, Jirki aşireti üyelerini makamında kabul etti.

Kaymakam Dönmez, Jirki aşireti lideri Cemil Öter ve beraberindekileri kabul ederek, görüştü. Dönmez, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, vatandaşların artık yaylalara rahat bir şekilde çıktığını ve çözüm sürecinin etkilerin bölgede ciddi anlamda hissedilmeye başladığını söyledi.

Eski günlerin artık geride kaldığını belirten Dönmez, "Çatışmaların yoğun yaşandığı Kato Dağı ilçemiz sınırlarında. Çatışmaların yaşandığı yerlerde artık çocuklarımız top oynuyor. İnsanlarımız yaylaya çıkıp hayvanlarını otlatabiliyorlar. Eski sıkıntılı günler artık geride kaldı" diye konuştu.

Dönmez, bölgede insanların sadece ekmeklerini derdinde olduğunu, çocuklarının eğitimleriyle daha çok ilgilenmeye başladığını vurgulayarak, bölgenin çözüm süreci sayesinde daha iyi duruma geldiğini belirtti.

Öter de çözüm süreciyle huzur ve güven ortamına sahip olduklarını, barışın devam etmesini istediklerini bildirdi.

"Çözüm sürecinin devam etmesinden yanayız. Şuana kadar herhangi bir yanlışlık bölgemizde olmadı. Çünkü biz huzur ve güven bulduk. Daha önce çıkmadığımız yaylalara çıkabildik. Boşaltılan köylere gittik" diyen Öter, rahatlıkla bölgede gezebildiklerine dikkati çekti.

Çözüm süreci desteklediklerini bildiren Öter, şöyle dedi:

"Devlet de istedikten sonra biz bölge insanı da her zaman barıştan yanayız. Şehit ve gazi vermişiz. Görmediğimiz bir acı kalmamış. Ama barış olduktan sonra helalleşmeye ve unutmaya hazırız. Muhalefet partileri de sürece destek vermeli. Biz çözüm istiyoruz." - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çözüm Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement