Çözüm süreci Vali Büyükersoy - Son Dakika
Güncel

Çözüm süreci Vali Büyükersoy

Çözüm süreci Vali Büyükersoy

Vali Vedat Büyükersoy, çözüm süreciyle birlikte bölgede hayvancılığın geliştiğini söyledi.

30.10.2013 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Vedat Büyükersoy, çözüm süreciyle birlikte bölgede hayvancılığın geliştiğini söyledi.

Derecik köyü kırsalında hayvanlarını otlatan çobanlarla sohbet eden Büyükersoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayvancılığın bölge için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Köy ziyaretlerinde, yol güzergahındaki hayvan yetiştiricileriyle de sohbet etme olanağı bulduğunu ve sıkıntılarını dinlediğini belirten Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Çözüm süreciyle, bölgede hayvancılık her geçen gün gelişiyor. İnsanlarımız çok daha iyi koşullarda hayvancılık faaliyetini sürdürüyor. Çünkü rahatlıkla gezip dolaşıyor. Eskiden yani olağanüstü hal varken, yoğun güvenlik önlemlerine rağmen korkardık. O yıllarda Şırnak ve Diyarbakır'da vali yardımcılığı yaptım. Sokaklara çıkmaya tereddüt ederdik. Ama şimdi tarlaları, bağları ve bahçeleri rahatlıkla geziyoruz. Hiçbir sıkıntımız yok. Allah'a ne kadar şükür etsek azdır."

Sürecin devam etmesi ve herkesin sürece sahip çıkması gerektiğini belirten Büyükersoy, bundan toplumun tüm kesimlerinin karlı çıkacağını dile getirdi.

Büyükersoy, "Bunu bozacaklara fırsat verilmemeli. Vatandaşımız hayvanlarını rahatlıkla otlatıyor. Bu da bizi mutlu ediyor. İnsanımızın fakir kalmasını istemiyoruz. Fakirlik ve cehaletin kötülüklerin anası olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden çobanlarımızın huzurlu, endişeden uzak hali bizi çok memnun etti. Bu sürecin faydalarından biri. İnşallah bu süreç devam eder" diye konuştu.

Çoban Hakan Çelik ise barış süreciyle bölgede büyük rahatlama olduğunu belirterek, hayvanlarını her yere rahatlıkla götürüp otlattığını dile getirdi.

-Vali Büyükersoy çobanlarla sohbet etti.

-Vali Büyükersoyun açıklaması

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çözüm süreci Vali Büyükersoy - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement