Çtso Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Çtso Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Çtso Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Haziran ayı olağan Meclis toplantısı ÇTSO Kongre Fuar Merkezi İÇDAŞ Salonunda yapıldı.

25.06.2015 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın Haziran ayı olağan Meclis toplantısı ÇTSO Kongre Fuar Merkezi İÇDAŞ Salonunda yapıldı.

Meclis Toplantısı'nın bu ayki konuğu Çanakkale Ticaret Sitesi, Ezine Gıda İhtisas OSB ve Fuar ve Ticaret Merkezi projeleri ile ilgili olarak sunum yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Haşim Cihan Demirköprülü oldu. Meclis toplantısının açılış konuşmasını Meclis Başkanı Yardımcısı Fahrettin Ersoy yaptı. Ardından konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Ezine Gıda İhtisas OSB için Bakanlıkça yer seçim süreci başlatıldığını belirterek, "Bakanlıktan gelen 2 uzman personel yerinde incelemeler yapmış, ilgili kurumlarla görüşülerek bu süreçte yapılması gerekenler belirlenmiştir" dedi. ÇTSO Başkanı Bülend Engin, TOBB & ÇTSO ETÜ fakültesi konusunda da Meclis'i bilgilendirerek, iki fakültenin isimlerinin belirlendiğini, TOBB ETÜ Üniversite Senatosu tarafından kabul edildiğini, Mütevelli Heyeti tarafından onaylandığını, 10 Mayıs 2013 tarihinde YÖK'e gönderildiğini belirterek, YÖK'ten cevap gelmediğini, konuyla ilgili olarak TOBB ETÜ'den gelen yazıyla birlikte Meclis üyelerine sundu.

Meclis toplantısında daha sonra, ÇTSO'nun Çanakkale Ticaret Sitesi ve Ezine Gıda İhtisas OSB, Fuar ve Ticaret Merkezi projeleri ile ilgili olarak, kümelenme konusunda sunum yapmak üzere Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Haşim Cihan Demirköprülü kürsüye geldi. Sanayide kümelenmenin tanımına ve faydalarına değinen Demirköprülü, "Benzer faydaları kurmayı planladığınız Ezine Gıda ihtisas OSB'ye de uygulayabiliriz" dedi. Demirköprülü, fuar, ar-ge, marka geliştirilmesi gibi konuların da desteklenen faaliyet grupları içine girdiğini ifade etti. Meclis toplantısında, daha sonra Hesap İnceleme Komisyonu'nun 2015 Mayıs ayı mizanı ile ilgili raporunun okunması ve onaylanması, başvuruda bulunan üyelerin Azami Fiyat Tarifelerinin onaylandı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çtso Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement