Çubuk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Yerel

Çubuk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde Mezuniyet Töreni

Çubuk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi\'nde Mezuniyet Töreni

Ankara'nın Çubuk ilçesinde Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, 21'inci dönem mezunları için diploma töreni düzenledi.

17.06.2013 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çubuk ilçesinde Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, 21'inci dönem mezunları için diploma töreni düzenledi.

Çubuk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik bölümünden 53 öğrenci ve Acil Tıp Teknisyenliği bölümünden 28 öğrenci olmak üzere toplam 81 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı. Öğrenciler, okulun kapalı spor salonunda düzenlenen törenli diplomalarını aldılar. Törene Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, İlçe Emniyet Müdürü Tacettin Çelebi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arif Demir, Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Özgür Koç, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Okul Müdürü Ayla Emine Çiftçi, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Okulun ilçe, il ve ülke bazında aldığı dereceleri sıralayan Çiftçi, "'Bugün burada sizleri mezun edeceğiz. Sizleri bir anne şefkatiyle ülkenin çeşitli yerlerindeki görevlerinize uğurlayacağım. İstihdam sorunu göz önüne alındığında okulumuzdan mezun ettiğimiz sağlıkçılarımız hemen hemen tamamı gerek özel sektöre, gerekse devlet kuruluşlarına yerleştirilmektedir. Değerli velilerimiz çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz, bizde bu emanetlerinize en iyi eğitimi verdik. Ben burada bu eğitimi veren öğretmenlere de buradan çok teşekkür ediyorum. Ben tüm öğrencilerimizden gurur ve onur duyuyorum" diye konuştu.

Öğrencilerden onlara gösterilen sevgi, desteği ve eğitimi insanlara hizmet olarak yansıtmalarını isteyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, "Fakir, zengin, cinsiyet, ırk, dil, din ayrımı yapmadan insanlara hizmet edin. Bunu da en güzel şekilde yapacağınıza inancımız tamdır. Bizler et ve tırnak gibiyiz. Hiçbir sağlık çalışanı asla ve asla hiçbir insanı ayırt etmez, kimseyi ötekileştirmez. Ben bu değerli yavrularımızı yetiştiren öğretmenlerimizi, müdürümüzü, anne ve babalarını kutluyorum. İstihdamla ilgili sorunlar yaşanan günümüz zamanında bu törenle her bir yavrumuzun koluna altın bilezik takıldı. Çubuk Sağlık Meslek Lisesi'nin gerçekten iyi bir tercih olduğunu biliyorum. Bu yavrularımızın 780 milyon metrekarelik yurdumuzun her köşesinde dalgalanan Türk bayrağını layıkıyla dalgalandıracaklarına inanıyorum" dedi.

Meslek Dersleri Öğretmeni Filiz Erdoğmuş ile birlikte meslek hayatına yeni başlayacak mezun öğrenciler 'Meslek Andı'nı okurken, daha sora bayrak ve flama devir teslim törenine geçildi. Mezun öğrencilerden Celal Demirel ve Ceyda Taşkesti 4 yıl boyunca taşıdıkları bayrak ve okul flamasını, 3'üncü sınıf öğrencileri Rezzan Saraç ve Abdulkadir Özer'e teslim ettiler.

Mezun olan öğrenciler adına duygu ve düşüncelerini dile getiren okul birincisi Meryem Bal, konuşmasında yaşam sınavına yeni başladıklarını söyleyerek, "Öğrenci okula ilk geldiğimde, 'acaba bu okula alışabilecek miyim', 'mesleğe alışabilir miyim' diyordum. Vicdan sahibi bir hemşire olacağıma sizin huzurunuzda söz veriyorum. Bu konuda her zaman yanımda olan aileme daha çok söz veriyorum. Her zaman inanırdım, başarının her zaman yürekten istemekten ve sevmekten, okulunu, öğretmenlerimi, arkadaşlarımı sevmekten, en önemlisi hayatı sevmekten geldiğine inanıyorum. Dört yıl unutulmayacak anılarla dolu dolu geçti. Bu anıları ölümsüz kılan değerli öğretmenlerime ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlar, yaşam sınavınızda hepinize başarılar dilerim" dedi. Konuşmasının ardından okulda gelenekselleşen yaş kütüğüne plaket çakan Meryem Bal, diplomasını Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'den aldı. Daha sonra diğer öğrencilerin diplomalarını sırayla davetliler verirken, törenin sonunda davetlilere okul bahçesinde kokteyl verildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çubuk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement