Cuma Çıkışında "Dershane Gerçeği" Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Cuma Çıkışında "Dershane Gerçeği" Dağıtıldı

Cuma Çıkışında "Dershane Gerçeği" Dağıtıldı

Diyarbakır'da Cuma Namazı sonrası "Eğitim problemleri ve Dershane Gerçeği" başlığıyla sekiz sayfadan oluşan broşürler dağıtıldı.

29.11.2013 22:54  Güncelleme: 23:00

Hükumet ile Gülen Cemaati arasında "Dershane Krizi" büyürken, bazı Camilerde Cuma Namazı çıkışında "Dershane gerçeği" adlı broşür dağıtıldı.

Diyarbakır'da Cuma Namazı sonrası "Eğitim problemleri ve Dershane Gerçeği" başlığıyla sekiz sayfadan oluşan broşürler dağıtıldı. Broşürde Dershane yöneticileri, iş adamları, kanaat önderleri ve çeşitli gazetelerde yer alan köşe yazılarına yer verildi.

Broşürde ayrıca Rakamlarla Dershanelerle ilgili bilgiler de verildi. Türkiye'de bulunan 3 bin 858 dershaneden şartları uygun olan 283'ünün MEB'e başvuru yaptığı ifade edilirken, Dershane ücretleri ve öğrenci sayılarının da yer aldığı tablolara da yer verildi.

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

Broşürlerin, tüm dershanelerin yer aldığı bir platform tarafından bastırılıp dağıtıldığı ve herhangi bir grup ve cemaate bağlı olmadığı öne sürüldü. Dağıtılan broşürlere yurttaşların ilgi göstermemesi dikkat çekerken, olaya tepki gösteren bir yurttaş, "Kendi iktidar savaşlarına Camileri alet etmesinler. Çocuklarımızın geleceği üzerinden kendilerini pazarlamayı bıraksınlar" diye tepki gösterdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Cuma Çıkışında 'Dershane Gerçeği' Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement