Cumhurbaşkanı Adayı Demirtaş İçin Açılan Standa Saldırılması - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Adayı Demirtaş İçin Açılan Standa Saldırılması

Cumhurbaşkanı Adayı Demirtaş İçin Açılan Standa Saldırılması

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın, Rize'de kendisi için açılan tanıtım standına yapılan saldırıyı kınayarak, olayı gerçekleştirenler hakkında suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

26.07.2014 18:39

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın, Rize'de kendisi için açılan tanıtım standına yapılan saldırıyı kınayarak, olayı gerçekleştirenler hakkında suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

HDP'den yapılan yazılı açıklamada; Demirtaş'ın, Rize'de, kendisinin cumhurbaşkanı adaylığını desteklemek amacıyla stant açtığı için saldırıya uğrayan Nurettin Durmuş'u arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği bildirildi.

Durmuş'un yaptığının çok anlamlı ve değerli olduğunu kaydeden Demirtaş, barış için, bir arada yaşam için çok önemli bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti.

Demirtaş, "Size yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyorum. Her zaman sizin yanınızda olmaya devam edeceğim. Ellerinizden öpüyorum" ifadelerini kullandı.

Açıklamada ayrıca Demirtaş'ın, Rize Valisi Ersin Yazıcı'yla da görüşerek olayla daha yakından ilgilenmesini istediği, Vali Yazıcı'nın da saldırganların ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı ve olayın savcılığa intikal ettirildiği bilgisini verdiği kaydedildi.

Demirtaş'ın, avukatı aracılığıyla kendi adına saldırganların isim ve adreslerinin tespitiyle haklarında yasal işlem yapılması için suç duyurusunda bulunduğu bildirilen açıklamada, Samsun'da da benzer bir saldırı yaşandığı iddia edildi.

Demirtaş için çalışma yürüten HDP yönetici ve üyelerinin broşür dağıttıkları esnada bir grubun saldırısına maruz kaldığı öne sürülen açıklamada, Demirtaş'ın, bu saldırıların seçim kampanyasını engelleyemeyeceğini vurguladığı belirtildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Adayı Demirtaş İçin Açılan Standa Saldırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement