Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu, İstanbul'da - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu, İstanbul'da

Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu, İstanbul\'da

İhsanoğlu, Eyüp Sultan Camisi'ni ziyaret etti.

09.07.2014 21:46

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Eyüp Sultan Camisi'ni ve iftar için burada bekleyen vatandaşları ziyaret etti.

İhsanoğlu'nu Eyüp Sultan'da, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş karşıladı.

İhsanoğlu, cami girişinde kendisini bekleyen basın mensuplarına, "Camide, ibadethanede, mabette, devlet dairesinde, kışlada siyaset yapılmaz. Hayırlı ramazanlar" diyerek soruları yanıtlamadı.

Ekmeleddin İhsanoğlu, burada iftar için bekleyen kişilerle sohbet etti. Bazı kişiler kendisine destek verirken, İhsanoğlu'na bir lise öğrencisi kitaplarını imzalattı. İhsanoğlu, kitaplarını okuyan öğrenciyi tebrik etti.

"5 partiyi arkanıza almanız doğru mu?"

Bir vatandaşın, "Eyüp Sultan için siz de söyleyin, 5 tane partiyi arkanıza almanız doğru mu? Ben adaletli bir seçim olduğunu düşünmüyorum" şeklindeki sözleri üzerine İhsanoğlu, "Sadece 5 parti değil, bütün partililer hatta AK Partililer beni destekliyor" diyerek karşılık verdi.

TRT yayınlarında kendisine yeterince yer verilmediğini öne süren İhsanoğlu, "TRT bana 1 dakika veriyor, Sayın Başbakanımıza istediği kadar veriyor. Bu adaletli mi?" dedi. İhsanoğlu'nun sohbet ettiği kişinin "Sizi hemen hemen her gün görüyorum. Kaç dakika bilmiyorum ama sizi görüyorum. Sayın Başbakanı nadir görüyorum" şeklindeki sözlerine ise İhsanoğlu'nu takip eden partililer gülerek karşılık verdi.

Bir vatandaş da özellikle Türkiye'nin doğusunda da bugün huzur olduğunu, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde bunun devam edip etmeyeceğini İhsanoğlu'na sordu. İhsanoğlu, "Huzurun her tarafta olmasını temenni ederiz. İnsanların içinde gerginlik olmamasını, güvensizlik olmamasını ve çekişme olmamasını temenni ederiz. Bugün bir camimize bomba attılar, İstanbul Esenyurt'ta. Biz bu şeylerin olmamasını istiyoruz. Huzurun bütün yurdumuzu kapsamasını istiyoruz. Etrafımızdaki ateş alevlerinin yurdumuza intikal etmemesini istiyoruz. Pilotlarımızın, diplomatlarımızın, şoförlerimizin rehin alınmamasını istiyoruz" dedi.

İhsanoğlu, Eyüp Sultan Türbesi önünde dua okudu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu, İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement