Cumhurbaşkanı Erdoğan Pekin'de Çin Başbakanı Li ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pekin'de Çin Başbakanı Li ile Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pekin\'de Çin Başbakanı Li ile Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti'ne gerçekleştirdiği iki günlük resmi ziyaret çerçevesinde ilk olarak Başbakan Li Keqiang'la görüştü.

29.07.2015 11:06

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti'ne gerçekleştirdiği iki günlük resmi ziyaret çerçevesinde ilk olarak Başbakan Li Keqiang'la görüştü.

Başkent Pekin'in merkezindeki Büyük Halk Sarayı'nda Li tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra beraberindeki bakanlar ile birlikte heyetler arası görüşmeye oturdu.

Görüşmede konuşan Erdoğan, ikili işbirliğinin geliştirilmesi hedefiyle Çin'i ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erdoğan ayrıca, ziyaretiyle atılacak imzaların kısa süre önce stratejik işbirliği düzeyine yükseltilen ilişkilerin ilk uygulaması olacağını söyledi.

HAVA SAVUNMA PROJESİ ve İPEK YOLU'NUN CANLANDIRILMASI KONUŞULACAK

Edinilen bilgilere göre, heyetler arası görüşmede öncelikle ticaret ve yatırım gibi konular üzerinde fikir alışverişinde bulunulacak. Bu çerçevede, özellikle Pekin yönetiminin ortaya koyduğu İpek Yolu'nu canlandırma hedefi doğrultusunda işbirliğinin konuşulacağı tahmin ediliyor. Türkiye'nin almayı planladığı hava savunma sistemi konusunun da gündeme geleceğine kesin gözüyle bakılıyor. - Pekin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan Pekin'de Çin Başbakanı Li ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement