Cumhurbaşkanı Gül'den Malazgirt Zaferi'nin Yıl Dönümü Mesajı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül'den Malazgirt Zaferi'nin Yıl Dönümü Mesajı

Cumhurbaşkanı Gül\'den Malazgirt Zaferi\'nin Yıl Dönümü Mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Sonuçlarıyla Türk-İslam ve dünya tarihine yön veren bir dönüm noktası olan Malazgirt Zaferi'nin 941.yıl dönümünü kutluyorum" dedi.

26.08.2012 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Sonuçlarıyla Türk-İslam ve dünya tarihine yön veren bir dönüm noktası olan Malazgirt Zaferi'nin 941. yıl dönümünü kutluyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Gül, "Sonuçlarıyla Türk-İslam ve dünya tarihine yön veren bir dönüm noktası olan Malazgirt Zaferi'nin 941. yıl dönümünü kutluyorum" dedi. "Malazgirt Zaferi, Türk milletinin kaderinin şekillenmesinde belirleyici rol oynamıştır" diyen Gül mesajında şunları kaydetti:

"Büyük komutan ve devlet adamı Alparslan'ın komutasında ulaşılan bu eşsiz Zafer, Anadolu'nun fethinin yolunu açarken, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan bin yıllık tarihi süreci de başlatmıştır. Malazgirt Zaferi'nin ardından Anadolu, büyük bir medeniyetin doğmasına, köklü bir devlet geleneğinin ve idare anlayışının oluşmasına ev sahipliği yapmıştır. Böylelikle Anadolu topraklarında filizlenen devlet felsefesi ve idare anlayışı,

farklı inançlara, dillere, köken ve kültürlere sahip insanların, barış ve hoşgörü içerisinde bir arada yaşamasına imkanı sağlamıştır."

"Bugün bu köklü mirasın temsilcisi olarak, büyük bir özgüven içerisinde, birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarımızdan aldığımız güçle Türkiye'yi her alanda geliştirmek, standartlarımızı daha da ileriye taşımak için üstün bir gayretin içindeyiz" ifadesini kullanan Gül, "Tarihimiz, zengin kültür hazinemiz, hasletlerimiz, bin yıldır titizlikle yaşattığımız değerlerimiz; bu yolda bizlere güç ve güven vermeye devam edecektir. Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümünde, Sultan Alparslan'ı ve cennet vatanımız uğruna canını veren tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül'den Malazgirt Zaferi'nin Yıl Dönümü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement