Cumhurbaşkanı Seçimi - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Seçimi

Cumhurbaşkanı Seçimi

Türk İş Genel Başkanı Atalay: "Girilen bu yeni dönemde öncelik, ekonomik refah artışı ve gelirin adil dağılımı olmalıdır.

12.08.2014 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili, "Girilen bu yeni dönemde öncelik, ekonomik refah artışı ve gelirin adil dağılımı olmalıdır. Özellikle sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması ve her işçinin özgür bir şekilde istediği sendikaya üye olabilmesi mümkün olmalıdır" ifadesini kullandı.

Atalay, yaptığı yazılı açıklamada, cumhurbaşkanı seçiminin büyük bir olgunluk içinde tüm yurtta barış içinde gerçekleştiğini, Türkiye Cumhuriyeti döneminde ilk defa cumhurbaşkanının halkın oyuyla doğrudan seçildiğini ve yeni bir döneme girildiğini söyledi.

Yapılan seçimlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda geçerli oyu sağlayarak, Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olduğunu belirten Atalay, Başbakan Erdoğan'ı tebrik edip, kendisine yeni görevinde başarılar dilediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı seçiminde aday olan Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'ın da sürdürdükleri seçim kampanyasıyla demokratik sürecin işlemesine büyük katkıda bulunduklarını vurgulayan Atalay, şunları kaydetti:

"Girilen bu yeni dönemde öncelik, ekonomik refah artışı ve gelirin adil dağılımı olmalıdır. Özellikle sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması ve her işçinin özgür bir şekilde istediği sendikaya üye olabilmesi mümkün olmalıdır. Taşeron çalıştırma biçimi ortadan kaldırılmalıdır. Türk-İş, bu doğrultuda uygulanacak politikalara gerekli katkıyı vermeye ve toplumsal uzlaşının sağlanması çabalarına devam edecektir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement