Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

CHP Parti Meclisi Üyesi Karayalçın, Cumhurbaşkanlığı aday tanıtım çalışması kapsamında Hacıbektaş ilçesinde partililerle bir araya geldi.

02.08.2014 21:21

CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, "Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu bilindiği gibi herhangi bir partinin adayı değildir ancak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce dokuz partinin birleşmesi ve İhsanoğlu etrafında birleşmesi ülkemizde yaşanan sıkıntının bir göstergesidir" dedi.

Karayalçın burada CHP Hacıbektaş ilçe örgütünü ziyaret ederek partililerle bir süre sohbet etti.

Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Karayalçın, Cumhurbaşkanı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aday olarak gösterilmesine tepki gösteren ulusal kesim ile bir grup CHP'linin tutum ve davranışın, demokratik düşüncelerden kaynaklandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı seçimi öncesi 9 siyasi partinin İhsanoğlu adaylığında birleşmesinin, ülkede yaşanan sıkıntıları gösterdiğini kaydeden Karayalçın, şöyle devam etti:

"Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu bilindiği gibi herhangi bir partinin adayı değildir ancak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce dokuz partinin birleşmesi ve İhsanoğlu etrafında birleşmesi ülkemizde yaşanan sıkıntının bir göstergesidir. İnsanlarımız rahatsızdır, biz CHP olarak yurdumuzu adım adım dolaşıyoruz. Halkımıza gerçekleri anlatmaya çalışıyoruz. Gönül ister ki sayın İhsanoğlu etrafında birleşen diğer siyasi partiler de aynı hassasiyetle ülkemizi dolaşıp gerçekleri halkımızla paylaşsınlar."

Aday tanıtım sürecindeki çalışmalar için CHP olarak seferber olduklarını dile getiren Karayalçın, "Geçtiğimiz gün İngiltere'deydim. Oradaki Alevi-Bektaşi yurttaşlarımızla bir araya gelme olanağı buldum ve izlenimlerim gayet olumlu oldu. Yurdumuzun çeşitli bölmelerini gezerek halkımızla bire bir durum değerlendirmesi yapma fırsatını bulmanın sorunlarını dinlemenin ve çözüm yollarının neler olduğunu paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Karayalçın, ilçede adına yapılan parkta vatandaşlarla bir araya gelerek İhsanoğlu'na destek istedi.

Karayalçın buradan Çilehane bölgesine geçerek halk ozanı Aşık Mahsun-i Şerif ile Cumhuriyet gazetesi eski imtiyaz sahibi ilhan Selçuk ve kardeşi karikatürist Turhan Selçuk'un mezarında dua etti. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement