Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde görev yapacak Türkiye'nin İngiltere'deki kamu personeline seçimlere yönelik hizmet içi eğitim verildi.

29.07.2014 14:46

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde görev yapacak Türkiye'nin İngiltere'deki kamu personeline seçimlere yönelik hizmet içi eğitim verildi.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen eğitim, "sandık kurulları", "seçim günü yapılacaklar", "seçim malzemeleri ve kullanımı", "seçim düzeni", "sandık alanı ve çevresi", "oylamanın bitişi ve tutanak tutulması", "seçimlerde karşılaşılabilecek hususlar" konularını kapsarken, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından hazırlanan bilgilendirme videosu gösterildi.

Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar'ın da katıldığı eğitimi veren muavin konsolos Fatih Tedik, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, "Eğitim, sandık kurulu başkanı ve üyelerine yönelik düzenlendi. Türkiye'nin İngiltere'deki tüm kamu görevlilerini seçim sürecine dahil etmeye çalıştık. Tek kriter İngiltere'de adres beyanı yaptırmış olmalarıydı. Yaptırmayanlaraysa bu durum belirtildi. Yurtdışı görevlilerin seçim sürecindeki sorumluluk alanlarını ve yapmaları gerekenleri anlattık" dedi.

İngiltere, Kuzey İrlanda, Galler ve İskoçya'da yaşayan Türk vatandaşları, ilk kez cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak için 2-3 Ağustos'ta sandık başına gidecek. Seçmenler, başkent Londra'nın batısında bulunan Olympia merkezinde oy kullanacak.

Randevu almaları sonucu vatandaşlara oy verebilmeleri için 2 ya da 3 Ağustos tarihleri için 08.00-12.30 ile 12.30-17.00 saat dilimleri arasında belirli zaman dilimleri ayrıldı. Seçmenler bu saati kaçırmaları durumunda aynı gün içerisinde oy kullanma imkanına sahip. Ancak randevu günü gelmezlerse oy kullanamayacaklar.

Vatandaşların oy kullanmaya giderken nüfus cüzdanlarını ya da pasaportlarını yanlarında bulundurmaları gerekiyor. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement